Επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βριλησσίων.

Του Βασίλη Αρχιμανδρίτη υποψήφιου δημάρχου Βριλησσίων.

Άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων.

Μπαλώματα τέλος. 


Σήμερα, 07/09/2023, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα μαθητική χρονιά, με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και τη συζήτηση σχετικά με τις κτιριακές υποδομές του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων με επικεφαλής τον Βασίλη Αρχιμανδρίτη, τον Βασίλη Βήττο νυν δημοτικό σύμβουλο και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Δανάη Ομήρου (φιλόλογος, ειδική παιδαγωγός) και Παναγιώτη Ζάκκα (αρχικτέκτονα μηχανικό) πραγματοποίησε επίσκεψη στα ως άνω σχολεία. 



Στα παραπάνω σχολεία υπάρχει υπερπληθώρα μαθητών (σε κάθε σχολείο βρίσκονται καθημερινά περίπου 350 παιδιά σε υποδομές για 230), οι σχολικές αίθουσες δεν επαρκούν, οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ σε κανένα σχολείο δεν έχει ολοκληρωθεί ο απολύτως αναγκαίως αντισεισμικός έλεγχος. 



Η αντιπροσωπεία συνομίλησε με τους καθηγητές και τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, κα Ευαγγελία Σύρμα, μεταφέροντας συνολικά τις θέσεις της για την εκπαίδευση, την παιδεία, την αντίληψη της για μια άλλη πόλη, καθώς και το γονεϊκό κίνημα. 



Η τελευταία μετέφερε την αγωνία της, την προσπάθεια διεύθυνσης και εκπαιδευτικών να μπαλώσουν τις τρύπες που υπάρχουν, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κάνουν τα πάντα να υποδεχτούν τους μαθητές όπως του αξίζει. Σημείωσε δε την ανάγκη για κατασκευή 4ου Γυμνασίου στην πόλη μας. 



Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων να αναλάβει συνολικά τις ευθύνες της, να αφήσει τις ασπιρίνες σε ένα σώμα που είναι άρρωστο, έτσι ώστε κανένα απολύτως παιδί να μην αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 



Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της ανταποδοτικότητας και του "δεν έχουμε χρήματα" - νυν και επόμενοι τοπικοί άρχοντες και σωτήρες - θα λύσουν τα προβλήματα του τόπου μας, αλλά εμείς όταν το ερώτημα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ή τα κέρδη των εργολάβων, δίνουμε ξεκάθαρα την απάντησή μας. 



Το σύνθημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων "Με το λαό των Βριλησσίων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του" είναι επίκαιρο, αναγκαίο και

 θα ακουστεί δυνατά. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο