Η Βούλα Λάμπρου - Αρσένη ζητάει ενημέρωση

Για την κατάσταση ειδικής κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας για τον Ποδονίφτη.
 

Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Κίνησης "Βριλησσια Πορεία Ευθύνης" 

Για την κατάσταση ειδικής κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων  που σχετίζεται με τον Ποδονίφτη  ζητάει να ενημερωθεί η ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ  και καλεί την απερχόμενη δημοτική αρχή  να φέρει το θεμα στο δημοτικό συμβούλιο για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών . Συγκεκριμένα : 

Κήρυξη σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων


Βριλήσσια 23 Οκτωβρίου 2023


Προς: τον Δήμαρχο κο Κωνσταντίνο Βαφειάδη


Κοιν. 1.Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Απόσ.Λύτρα


2. Επικεφαλής παρατάξεων


3. κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους


Θέμα: Κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων


Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 592/17-10-2023 κατεπείγουσα απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον Δήμο Βριλησσίων σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 26 του Ν.4662/2020, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, που συνδέεται με το υδατόρεμα του Ποδονίφτη.

Η συγκεκριμένη απόφαση καλεί τον Δήμο να προβεί άμεσα σε εργασίες καθαρισμού φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων, κλπ.  Οι ανωτέρω εργασίες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αποβλέπουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, των υποδομών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος, λόγω επαπειλούμενου κινδύνου από τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά τρέχουσα περίοδο.

Η κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας ισχύει για δύο (2) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης δηλαδή έως και 17/12/2023.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο διάστημα εξακολουθείτε να είστε επικεφαλής της δημοτικής αρχής, παρακαλώ όπως ΑΜΕΣΑ ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους δημότες των Βριλησσίων.


Ευχαριστώ


Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ 

"ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο