Για τον αγιασμό της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων.

"📌Πολυπληθής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Βήττος, δημοτικός σύμβουλος αυτής, συμμετείχε σήμερα 22/10/2023, στον αγιασμό της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες» (ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ "Οι Τραντέλληνες") στην έδρα της Ένωσης.


Οι «Τραντέλληνες" είναι ένας ζωντανός και μαζικός σύλλογος, κάτι το οποίο άλλωστε χαρακτηρίζει τους συλλόγους της πόλης μας.


Η παρουσία μας εκεί δεν αποσκοπούσε να γεμίσει το φωτογραφικό κάδρο, αλλά να δείξουμε ότι είμαστε στο πλάι της ένωσης και κατ' επέκταση στον Ποντιακό Ελληνισμό, στην ιστορική σύνδεση του χθες με το σήμερα.


▪️100 και πλέον έτη από τη Γενοκτονία του Πόντου, 100 και πλέον έτη που μεσολάβησαν από τη σφαγή και προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες, ώστε τα γεγονότα της εποχής να απογυμνωθούν από την ουσία τους, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά τους αίτια και οι διδαχές της Ιστορίας να μη γίνουν κτήμα των Ποντίων, αλλά και γενικότερα του ελληνικού λαού.


Το δράμα του λαού μας δεν θα επιτρέψουμε να λησμονηθεί.



Και κάτι κρίσιμο:


Οι Πόντιοι ξέρουν τι σημαίνει γενοκτονία.

Γι' αυτό οι Πόντιοι στέκονται στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού.


❗Το «Καμίαν κι ανασπάλω» συνδέεται και με το να μην γίνονται γενοκτονίες στο σήμερα.


Γι΄ αυτό δεν ξεχνάμε ποτέ.


Γι΄αυτό αντλούμε συμπεράσματα από το παρελθόν μας και βαδίζουμε στο μέλλον με δύναμη, αγώνα και πίστη σε έναν καλύτερο κόσμο.


Καλή δύναμη, υγεία και επιτυχία στις δραστηριότητες της Ένωσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο