Η απάντηση του Δημάρχου Βριλησσίων.

Για το θέμα των εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Βαφειάδης έδωσε την ακόλουθη απάντηση για το θέμα των εργαζομένων.

"Παρότι θεωρώ ότι το Facebook δεν είναι πρόσφορο μέσο συζήτησης σοβαρών θεμάτων, οφείλεται μια απάντηση.

Αναπαράγεται μια ανάρτηση που βρίθει γενικολογιών, αοριστολογιών και κινδυνολογίας.

Η διοίκησή μας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση το θέμα των εργαζόμενων, ύστερα από αίτησή τους, για να ενισχύσει την παρουσία τους στο δικαστήριο όπου θα αποφασιζόταν η παραμονή τους στον Δήμο. Η απόφαση ήταν ομόφωνη (και η κυρία Λάμπρου - Αρσενη απουσίαζε και δεν ψήφισε).

Στη δικάσιμο παρευρέθηκαν στο Δικαστήριο εκτός εμού ως νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου και ο κύριος Πισιμίσης και ο κύριος Αρχιμανδρίτης.

Κατα την εξέτασή μου ως μοναδικού μάρτυρα από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου στην αίθουσα ήταν παρών ο κύριος Αρχιμανδρίτης.

Στις ερωτήσεις τόσο του Πρόεδρου όσο και των δικηγόρων, η κατηγορηματική θέση μου (βασιζόμενη τόσο στην προσωπική μου αποψη αλλά και μεταφέροντας και εκτελώντας την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ), ήταν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν όλοι, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις, γιατί ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λήφθηκε και κοινοποιήθηκε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και το Δικαστήριο θα κρίνει εκτιμώντας τα στοιχεία που υπήρχαν κατά το χρόνο της συζήτησης της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης του ΔΣ, που ήταν σε ισχύ.  Συνεπώς, κακώς μιλάμε για απολύσεις σε μια προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού.

Τέλος, ο Δήμος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι η απόφαση του ΔΣ δεν είναι εκτελεστή διοικητική ή κανονιστική πράξη για να υπόκειται σε έλεγχο από διοικητικά ελεγκτικά όργανα, αλλά έκφραση της βούλησης του σώματος του ΔΣ και πράξη προάσπισης της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης προς το αρμόδιο Δικαστήριο, το οποίο σε κάθε περίπτωση, ως όργανο της διακριτής κατά το Σύνταγμα δικαστικής εξουσίας, θα εκτελέσει το νόμιμο καθήκον του και θα κρίνει την αγωγή των εργαζομένων και τη νομιμότητα ή μη του αιτήματός τους."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο