Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων.

Για την Παλαιστίνη.


Δελτίο τύπου


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (1/11/23) του Δήμου Βριλησσίων με πρόταση του Βήττου Βασίλη, εκλεγμένου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έγινε αναφορά των παρατάξεων στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.


Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε τη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης στη Γάζα από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και την άμεση εμπλοκή της χώρας μας.


Χαρακτήρισε μνημείο ξετσιπωσιάς την αποχή της ελληνικής κυβέρνησης από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Πρόσφερε με αυτόν τον τρόπο αναίσχυντη στήριξη στο κράτος δολοφόνο που έχει μετατρέψει τη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου σε νεκροταφείο αμάχων και ιδιαίτερα μικρών παιδιών.


Δήλωσε:


στήριξη στον αγώνα των Παλαιστινίων πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ,

επιστροφή όλων των προσφύγων με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ,

άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές,

να αποσυρθεί τώρα η φρεγάτα «Ψαρά» από την περιοχή και να σταματήσει άμεσα κάθε διευκόλυνση της ελληνικής κυβερνησης προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ,

να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στη βάση της ομόφωνης απόφασης ου ελληνικού κοινοβουλίου.

Σε όλα τα παραπάνω που έθεσε ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπέιρωση, Βασίλης Βήττος, προκλητική ήταν η αναφορά του Κου Πισιμίση της παράταξης «Νέα πνοή για τα Βριλήσσια», που στήριξε επίσημα η Νέα Δημοκρατία, για τα γεγονότα στη μαρτυρική Γάζα. Αφού πρώτα θεώρησε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι σε θέση να συζητάει τέτοια θέματα, καθώς είναι θέματα των διπλωματών», προσπάθησε να ξεπλύνει τις ευθύνες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, μένοντας πιστός στη γραμμή της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στο «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, έναν λαό ρημαγμένο με όλους τους τρόπους εδώ και δεκάδες χρόνια.


Είναι ντροπή το έγκλημα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα και μετράει 4.000 νεκρά παιδιά, κάποιοι να το βαφτίζουν «αυτοάμυνα» του κράτους δολοφόνου.


Παράλληλα, ένοχη είναι και η σιωπή των παρατέξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, «Βριλήσσια-Δήμος δημιουργίας» του Κου Βαφειάδη και «Βριλήσσια-Πορεία ευθύνης» της Κας Λάμπρου-Αρσένη Βούλας.


Όλοι την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 11π.μ. στο Σύνταγμα στη συναυλία και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.


Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά. Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά.

2-11-2023