Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων.

Για τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Παλαιστίνη.

Σχετικά με την Παλαιστίνη και τη σχετική συζήτηση που διεξήχθη στο δημοτικό συμβούλιο της 01ης/11/2023,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Νοεμβρίου 2023 του Δήμου Βριλησσίων, με πρόταση του εκλεγμένου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων δημοτικού συμβούλου Βασίλη Βήττου, διεξήχθη συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων σχετικά με το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε τη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης στη Γάζα από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και την άμεση εμπλοκή της χώρας μας. 

Χαρακτήρισε «μνημείο ξετσιπωσιάς» την αποχή της ελληνικής κυβέρνησης από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο αναίσχυντη στήριξη στο κράτος δολοφόνο, που έχει μετατρέψει τη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου σε νεκροταφείο αμάχων και ιδιαίτερα μικρών παιδιών. 


Συγκεκριμένα:


-Δήλωσε την στήριξή της στον αγώνα των Παλαιστινίων πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, 


-Ζήτησε την επιστροφή όλων των προσφύγων με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, 


- την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, 



- Απαίτησε να αποσυρθεί τώρα η φρεγάτα «Ψαρά» από την περιοχή και να σταματήσει άμεσα κάθε διευκόλυνση της ελληνικής κυβερνησης προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, 

 - να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στη βάση της ομόφωνης απόφασης ου ελληνικού κοινοβουλίου. 


 Σε όλα τα παραπάνω που έθεσε ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλήσσίων, Βασίλης Βήττος, προκλητική ήταν η αναφορά του Κου Πισιμίση, επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο Δήμο μας και επόμενο Δήμαρχο Βριλησσίων, σχετικά με τα γεγονότα στη μαρτυρική Γάζα.

Αφού πρώτα εξέφρασε την αντίληψη ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι σε θέση να συζητάει τέτοια θέματα, καθώς είναι θέματα των διπλωματών», λες και βρισκόμαστε σε μια γυάλα και δεν μας ενδιαφέρει αν δολοφονούνται συνάνθρωποί μας, στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το να ξεπλύνει τις ευθύνες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για τη σφαγή, μένοντας φυσικά πιστός στη γραμμή της κυβέρνησης του. 

Έτσι αναφέρθηκε στο «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», λες και ο πόλεμος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, λες και ο ρημαγμένος παλαιστινιακός λαός δεν βιώνει εδώ και δεκάδες χρόνια δολοφονίες, φυλακίσεις, απαρτχάιντ, εκτοπίσεις, την ίδια του τη γενοκτονία.  


Φυσικά αποτελεί ντροπή το έγκλημα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα και μετράει 4.000 νεκρά παιδιά, κάποιοι να το βαφτίζουν «αυτοάμυνα» του κράτους δολοφόνου.  


Την ίδια στιγμή, εξίσου ένοχη είναι και η σιωπή των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, «Βριλήσσια-Δήμος δημιουργίας» του Κου Βαφειάδη και «Βριλήσσια-Πορεία ευθύνης» της Κας Λάμπρου-Αρσένη Βούλας. 



Εμείς από την πλευρά μας το φωνάζουμε με όλη μας την ψυχή: 


«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά. Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά» 


Καλούμε κάθε Βριλησσιώτη και Βριλησσιώτισσα: 


την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11:00 στο Σύνταγμα, 


στη μεγάλη συναυλία και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ. 


 


https://www.facebook.com/profile.php?id=100087508137859 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο