Το τρίτο μάθημα Κοινωνιολογίας με την Ιωάννα Τσιβάκου.

Σήμερα στις 19.00 στο Στέκι της Δράσης (Πάρνηθος 21).

Παρακολουθείστε το δεύτερο μάθημα στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube

Στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube και το δεύτερο μάθημα της σειράς μαθημάτων που διοργανώνει η ΔΡΑΣΗ με την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Οργανώσεων και Θεσμών Ιωάννα Τσιβάκου υπό τον τίτλο: ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ( Επεξηγήσεις βασικών εννοιών της κοινωνιολογίας).

Τα μαθήματα, τα οποία αναφέρονται σε επίλεκτες έννοιες των κοινωνικών επιστημών και ιδίως της κοινωνιολογίας διεξάγονται κάθε Δευτέρα στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΡΑΣΗΣ, (Πάρνηθος 21, Βριλήσσια) και μεταδίδονται και διαδικτυακά ύστερα από λίγες ημέρες.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά και ακολουθούν ερωτήσεις και διευκρινίσεις. Σκοπός είναι να αναλυθούν ορισμένοι κοινωνιολογικοί όροι που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας επικοινωνίες, χωρίς να αντιστοιχούν στην πραγματική τους σημασία.

Το τρίτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 27/11, και θα εστιάσει στις Τυπικές Οργανώσεις και στους Θεσμούς.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν οι όροι «θεσμός» και «οργάνωση» ως προς τη σημασία και την εξέλιξή τους. Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση θα επιμείνει: (α) στη διαδικασία της θέσμισης, του θεσμού ως υπερβατικού ιδεώδους και ως του οργανισμού που το έχει ενσωματώσει, και (β) στο φαινόμενο της δομής και λειτουργίας των τυπικών οργανώσεων, με έμφαση στο φαινόμενο της γραφειοκρατίας.

Και το τρίτο μάθημα θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube: (εγγραφείτε στο κανάλι μας!)

Πληροφορίες: Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. Τα μαθήματα δεν έχουν οικονομική συμμετοχή.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο