"Φορολογικό νομοσχέδιο - έκτρωμα".

Τονίζει η "Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων".

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης:

 "📌Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων, με τους δύο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της, Βασίλη Αρχιμανδρίτη και Βασίλη Βήττο, πραγματοποίησε για άλλη μια ημέρα, περιοδεία στα μαγαζιά της πόλης μας, μοιράζοντας την ανακοίνωση σχετικά με το νέο φορολογικό έκτρωμα, τα οποίο βάζει ταφόπλακα στα μικρομάγαζα, στους ΕΒΕ, στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.


▪️Εκφράστηκε η έντονη αγωνία τους και ο προβληματισμός για την ίδια την επιβίωσή τους, καταστημάτων και επιχειρήσεων στην πόλη μας που έχουν αντέξει στον χρόνο, παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουν υποστεί στο εισόδημά τους, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.


▪️Από την πλευρά μας τονίσαμε τη σημασία της πλατιάς συμμετοχής στην αυριανή (22/11/2023) συγκέντρωση, στις 13.00 στο υπουργείο Οικονομικών, την ενίσχυση της κοινής δράσης αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών επιστημόνων, μαζί με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες για μέτρα πραγματικής ανακούφισης όπως το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κ.ο.κ.

.

.

➡️Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο "Ψέματα και λαθροχειρίες για να κρυφτεί η φοροεξόντωση των μικρών επαγγελματιών"

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=12326467

.

.

"Μόλις τελείωσαν οι εκλογές η κυβέρνηση έφερε το φορολογικό έκτρωμα για τους μικρούς επαγγελματίες, επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους. Νομοσχέδιο-ταφόπλακα, αφού υπολογίζει τεκμαρτά τα έσοδα και επιβάλλει μίνιμουμ δήλωση κερδών 10.920 ευρώ και μίνιμουμ φόρο 1.700 ευρώ ακόμα και για τον πιο μικρό επαγγελματία.



Το ν/σ ήταν έτοιμο από καιρό αφού περιέχονταν στην Εαρινή Έκθεση της ΕΕ από τον Μάρτιο του 2023 και την υπέγραψαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και  η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό δεν βγάζανε άχνα πριν τις εκλογές παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν. Για αυτό δεν βγάζουν άχνα και τώρα.



Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει…



Η αλήθεια είναι ότι υλοποιούν την απαίτηση του ΣΕΒ και του μεγάλου κεφαλαίου που μας θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα της οικονομίας και απαιτεί από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδας να κλείσουμε και να εξαφανιστούμε.



Για αυτό έβαλαν μπρος τις μηχανές και μας αποκαλούν καθημερινά στα κανάλια "κλέφτες και φοροφυγάδες". Εμάς που όταν τους συμφέρει είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ιδιαίτερα τις προεκλογικές περιόδους!



Επικαλούνται τη "φορολογική δικαιοσύνη", αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών τα βγάζει πέρα με το ζόρι.


Και αντί να ορίσουν αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, μας φορολογούν όχι μόνο από το πρώτο ευρώ, αλλά μας βάζουν και όριο διαβίωσης. Λες και δεν ξέρουν ότι οι περισσότεροι μικροί επαγγελματίες φυτοζωούν με άπειρες ώρες δουλειάς στα μαγαζιά τους, με ανασφάλεια για το αύριο, με την ακρίβεια να σπάει κόκαλα ιδιαίτερα στις πρώτες ύλες. Λες και δεν ξέρουν ότι έχουμε κάνει "συνεταίρους" τις εταιρείες Ενέργειας για το ρεύμα, τη θέρμανση των μαγαζιών, αλλά και των σπιτιών μας! Λες και δεν ξέρουν ότι οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες τα βγάζουν πέρα με το ζόρι έτσι πως έχουν διαμορφωθεί οι όροι που εργάζονται.



Εδώ πλέον παίζεται η ζωή η δική μας και των οικογενειών μας.




Έχουμε πληρώσει παρά πολλά μέχρι τώρα. Πληρώσαμε την κρίση τους. Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους και τώρα μας καλούν πάλι να πληρώσουμε την διαφαινόμενη κρίση που έρχεται.


Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται και εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες έχουμε πείρα πια.


Η αλήθεια είναι:


Τα δωράκια που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις στους επενδυτές όλα αυτά τα χρόνια.


Οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο (άλλωστε στο ίδιο φορολογικό ν/σ προβλέπεται μείωση κατά 50% τουλάχιστον στον φόρο μεταβίβασης μετοχών και στον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου).


Οι διαγραφές χρεών για τους μεγαλοκαρχαρίες (εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, στρατηγικοί επενδυτές, καναλάρχες κλπ.).


Οι πάνω από 58 φοροαπαλλαγές και το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές μαζί με την εθελοντική τους φορολογία.


Αυτή είναι η αλήθεια. Για αυτούς τους λόγους οι φόροι στην Ελλάδα είναι 95% για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και 5% για τους μεγάλους.



Ως πότε; Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Να γυρίσουμε την πλάτη στην κυβέρνηση και τα σχέδιά της, να βγούμε στο δρόμο να φωνάξουμε για τη ζωή μας.


   


Απαιτούμε: 


Να μην κατατεθεί καν το φορολογικό έκτρωμα.


Να επανέλθει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Να καταργηθεί το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Το είχαν υποσχεθεί άλλωστε  ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, η ΝΔ το 2019 και ξανά το 2023.


Να καταργηθούν οι τραπεζικές προμήθειες στα  POS.


Να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και εργαλείων δουλειάς.


Να φορολογηθεί άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο.


Καλούμε στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο