Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης Βριλησσίων.

Του Πολιτιστικού και Αθλητικού μας Οργανισμού.


Η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης Βριλησσίων θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Στόχος είναι η ανάγνωση και η προσέγγιση των κειμένων βιωματικά, η παρουσίαση της δουλειάς του Εργαστηρίου στο τέλος της σχολικής χρονιάς και η πιθανή δημιουργία ηχητικού βιβλίου,  ή ραδιοφωνική θεατρική απόδοση- αφήγηση του λογοτεχνικού κειμένου.


Η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης Βριλησσίων έχει σαν σκοπό την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στο εφηβικό κοινό και την ευαισθητοποίηση των εφήβων μέσω των βιβλίων.


Υπεύθυνη της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης θα είναι η Τασία Μάρη, συνταξιούχος Γεωπόνος-εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και ειδίκευση στην Αγωγή Υγείας.


Συνεργάτες της θα είναι η  Άννα Κρητικού, η Χρύσα Αυλωνίτη (ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου) και η Νίκη Κρητικού( βιντεογράφος-μοντέρ)


Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και δεν είναι δεσμευτική .Η διάρκεια της ανάγνωσης θα είναι μία ώρα, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα δεν θα πρέπει να ξεπερνά  τους 20 μαθητές.Η Λέσχη λειτουργεί κάθε Δευτέρα , αλλά ο κάθε μαθητής έρχεται όποτε και αν μπορεί!!!!


Για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο,  το εργαστήρι θα λειτουργεί στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Ταυγέτου & Ξάνθης), για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στο 3ο Γυμνάσιο (Β. Ηπείρου & Αγιάσου) και τον Απρίλιο και Μάιο στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Πίνδου & Μακεδονίας). Το Μάιο που θα ολοκληρωθούν οι αναγνώσεις  θα παρουσιάζεται η δουλειά της  Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης.


Η λειτουργία του εργαστηρίου θα περιλαμβάνει :


* Γνωριμία –επαφή ομάδας (χρονική διάρκεια 10 λεπτά)                                                 


 * Βιωματική ανάγνωση (χρονική διάρκεια 20 λεπτά)    


* Συζήτηση –δράσεις (χρονική διάρκεια 30 λεπτά) Π.χ. ηχογράφηση, σχολιασμός, νέες προτάσεις κ.λ.π.


ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΔΡΑΣΗ: Δημιουργία (μαζί με την Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης) μιας  δανειστικής ( κινητής  από σχολείο σε σχολείο) Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία αυτής της βιβλιοθήκης θα είναι χορηγία-δωρεές των βιβλιοπωλών της περιοχής (έχει γίνει μια πρώτη διερευνητική προσέγγιση μαζί τους), δανεικά βιβλία από τις σχολικές βιβλιοθήκες των 3 γυμνασίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Παύλος Νιρβάνας” και από τη δανειστική Βιβλιοθήκη της ΔΡΑΣΗΣ,  βιβλία από δωρεές των Συλλόγων Γονέων και της Εκκλησίας κ.λπ 


Ο κατάλογος των βιβλίων θα περιλαμβάνει εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας Βιβλία


Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής:


*  Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων


    Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)


    Τηλ. Επικοινωνίας. : 2108101510, 2108101511


    E.Mail : kleistob@otenet.gr

    Site : www.vrilissia-arts-sports.gr


*  Τασία Μάρη : τηλ. επικ.  2106135997 - 6972051214


    Ε. Μail:  matasia.mari8@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο