Μαθήματα κοινωνιολογίας με την Ιωάννα Τσιβάκου.

Κάθε Δευτέρα, 7.00 μ.μ., στον χώρο της ΔΡΑΣΗΣ.


Η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη, σε συνεργασία με την Ιωάννα Τσιβάκου, καθηγήτρια κοινωνιολογίας οργανώσεων και θεσμών, διοργανώνει σειρά μαθημάτων υπό τον τίτλο: ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ - Επεξηγήσεις βασικών εννοιών της κοινωνιολογίας.


Οι παραδόσεις, ξεκινώντας από την προσεχή Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΡΑΣΗΣ, (Πάρνηθος 21, Βριλήσσια) και θα μεταδίδονται διαδικτυακά ύστερα από λίγες ημέρες. Η διάρκεια του μαθήματος θα διαρκεί 45 λεπτά και θα ακολουθούν ερωτήσεις και διευκρινήσεις.


Τα μαθήματα Θα αναφέρονται σε επίλεκτες έννοιες των κοινωνικών επιστημών και ιδίως της κοινωνιολογίας.


Σκοπός είναι να αναλυθούν ορισμένοι κοινωνιολογικοί όροι που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας επικοινωνίες, χωρίς να αντιστοιχούν στην πραγματική τους σημασία.


Το πρώτο μάθημα της 13ης Νοεμβρίου θα είναι εισαγωγικό, γι’ αυτό και θα επιχειρήσει να απαντήσει στο τι είναι η κοινωνία, τι πραγματεύεται η κοινωνιολογία και τι ο ιδιαίτερος κλάδος της πολιτικής κοινωνιολογίας. Στη συνέχεια, θα προσεγγιστούν ορισμένες έννοιες που έχουν προταθεί κατά καιρούς ως συστατικά της κοινωνίας, όπως η έννοια της κοινωνικής σχέσης και της κοινωνικής δράσης.


Πληροφορίες Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο