Πάλι τα τανκς, πάλι η Ελευθερία ζητούμενο.

50 Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.Γκρεμίζοντας τον φράχτη της σαρκός

μας στρίμωξαν αδιέξοδους, ενόμισαν,

στο παραπέντε της νυκτός τα ερπυστριοφόρα

και ’μείς ανυψωθήκαμε, λοιπόν, κατακορύφως

σαν δείκτες προς τις δώδεκα η ώρα του φωτός.


(Ενόμισαν, Στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, Κώστας Βρεττός, «Ανεπανόρθωτα»)50 χρόνια μετά, θερμαίνονται οι δίαυλοι, φωτίζονται οι μεγάλες στιγμές, αναδρομές, φορτίσεις, αναστοχασμοί. Και όλα δένονται με την Παλαιστίνη, πώς αλλιώς, πάλι τανκς, πάλι η Ελευθερία ζητούμενο, γι’ αυτήν θα πορευτούμε αύριο.


50 χρόνια μετά, οι αναλύσεις στέρεψαν, βάρυναν, άδειασαν τα λιβανιστήρια. Η φλόγα θαμπή. Να πάμε παρά κάτω, πέρα από τα τετριμμένα, τα επετειακά, τα άνευρα, τα υποκριτικά, τα αβαθή. Να αγγίξουμε τα ουσιώδη, τα ζωοποιά. Να βρούμε τι «παίζεται» και τι μας παρακινεί. Να το κρατήσουμε ζωντανό.


50 χρόνια μετά, θα αφήσουμε πάλι ένα λουλούδι, θα πούμε ένα σύνθημα, η διάθεση για αντίσταση θα ζωντανέψει. Θα αλλάξουμε ματιές. Και μετά θα δούμε...


Αν θα καταφέρουμε να γράψουμε ένα δικό μας κομμάτι Ιστορίας και Υπερηφάνειας. Αυτό που οφείλουμε. Αυτό που μας αναλογεί.Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη ΠόληΗ ΔΡΑΣΗ συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία για τα 50 Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Παρασκευή 17 Νοέμβρη, 16:30’

Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Κλαυθμώνος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο