Ενημερωτική επιστολή του Συλλόγου Γονέων για επείγοντα θέματα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.


"Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας, 


Με το παρόν θα θέλαμε να σας προωθήσουμε τις επιστολές, που έχουν κοινοποιηθεί στην υφιστάμενη δημοτική αρχή, από τον Συνήγορο του Πολίτη και την Τροχαία υπαγωγής μας. Οι επιστολές όπως θα δείτε έχουν κοινοποιηθεί στους αρμοδίους από 24/11/2023. 


Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε ουδεμία ανταπόκριση πλην της συνάντησης με τον δήμαρχο την Τετάρτη 6/12/2023 και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας. Κληθήκαμε για αυτή την συνάντηση την Δευτέρα 4/12/2023, ημέρα κατά την οποία η μια εκ των δυο σχολικών μας τροχονόμων τραυματίστηκε από διερχόμενο όχημα. Εν ώρα υπηρεσίας της, πέρασε όχημα από την Μακεδονίας στο ύψος της 25ης Μαρτίου και την πάτησε στο πόδι. Ανέπτυξε ταχύτητα κι έφυγε!


Σας γνωστοποιούμε πως κατ ουσίαν στην συνάντηση αυτή, ουδεμία δέσμευση λάβαμε για κανένα από τα αιτήματά μας. 


Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως από τις 18/9/2023 έχουμε υποβάλλει γραπτώς τα αιτήματά μας (18/9, 25/10 και 29/10) για θέματα που αφορούν σε διάφορα προβλήματα του σχολείου μας και φυσικά για την αύξηση της επικινδυνότητας στους δρόμους πέριξ του σχολείου μας μετά την αντιδρόμηση της οδού Κρήτης.  Αναμένουμε όμως τα δικά σας σχόλια κι επ αυτού!


Ως εκ τούτου, μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας (3ο Δημοτικό Βριλησσίων), αιτούμαστε τα κάτωθι: 


- την συμμετοχή μας στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο το οποίο έχουμε ενημερωθεί πως θα γίνει την Τετάρτη 13/12/2023, προκειμένου να συζητήσουμε από κοινού, όλοι μαζί,  τα επείγοντα - πλέον - ζητήματα που έχουν προκύψει και αφορούν στο σχολείο μας. Παρακαλούμε για την επιβεβαίωση της ημέρας και ώρας. 


- άμεση διερεύνηση κι εφαρμογή των προτάσεων από τον Συνήγορο του Πολίτη και την Τροχαία υπαγωγής μας. Είναι επείγον να δεσμευτεί τόσο η δημοτική αρχή αλλά κι εσείς, για τις ημ/νίες υλοποίησης!


Αναφέρουμε προς διευκόλυνσή σας πως γίνεται σύσταση για: 


- χρωματισμό των διαβάσεων (είναι εντελώς αποχρωματισμένες)


- τοποθέτηση πεζοφάναρων στις διαβάσεις των παιδιών 


- διερεύνηση εκ νέου της εφαρμογής της αντιδρόμησης της οδού Κρήτης


Κατά το παρελθόν οι απαντήσεις, που λάβαμε από την αντιδήμαρχο Υποδομών σε ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας ήταν γενικές και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει τα χρονικά όρια υλοποίησης που έγραφε στο μήνυμά της (πχ ο χρωματισμός των διαβάσεων, είχε αναφερθεί πως θα υλοποιούνταν τον Δεκέμβριο. Αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια) 


Θεωρούμε αυτονόητο πως συμφωνούμε όλοι, ότι η ασφάλεια των παιδιών μας είναι το μόνο ζητούμενο!


Αναμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας προκειμένου να ληφθούν και άμεσα μέτρα για την προστασία των παιδιών μας.  


Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε συμπληρωματικά. 


 


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.


ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο