Στο YouTube και το 3ο μάθημα Κοινωνιολογίας.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. το 4ο μάθημα.


Συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε Δευτέρα στο στέκι της ΔΡΑΣΗΣ τα μαθήματα Κοινωνιολογίας με την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Οργανώσεων και Θεσμών Ιωάννα Τσιβάκου υπό τον τίτλο: ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ - Επεξηγήσεις βασικών εννοιών της κοινωνιολογίας.


Στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube αναρτήθηκε και το τρίτο μάθημα. Μην το χάσετε!

Στο τρίτο μάθημα εξετάστηκαν οι όροι «θεσμός» και «οργάνωση» ως προς τη σημασία και την εξέλιξή τους, η διαδικασία της θέσμισης του θεσμού ως υπερβατικού ιδεώδους και ως του οργανισμού που το έχει ενσωματώσει, η δομή και λειτουργία των τυπικών οργανώσεων, με έμφαση στο φαινόμενο της γραφειοκρατίας.

Το βίντεο από το τρίτο μάθημα εδώ.


Στο τέταρτο μάθημα που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΡΑΣΗΣ, (Πάρνηθος 21, Βριλήσσια), θα εξεταστεί ο θεσμός του Εθνικού Κράτους.


Τα συνολικά έξι μαθήματα Κοινωνιολογίας που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, αναφέρονται σε επίλεκτες έννοιες των κοινωνικών επιστημών και ιδίως της κοινωνιολογίας. Σκοπός είναι να αναλυθούν ορισμένοι κοινωνιολογικοί όροι που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας επικοινωνίες, χωρίς να αντιστοιχούν στην πραγματική τους σημασία. Τα μαθήματα μεταδίδονται και διαδικτυακά λίγες ημέρες μετά τη διεξαγωγή τους.


Στο πρώτο μάθημα της 13ης Νοεμβρίου 2023 επιχειρήθηκαν απαντήσεις στο τι είναι η κοινωνία, τι πραγματεύεται η κοινωνιολογία και τι ο ιδιαίτερος κλάδος της πολιτικής κοινωνιολογίας. Στη συνέχεια προσεγγίστηκαν ορισμένες έννοιες που έχουν προταθεί κατά καιρούς ως συστατικά της κοινωνίας, όπως η έννοια της κοινωνικής σχέσης και της κοινωνικής δράσης.

Το βίντεο από το πρώτο μάθημα εδώ.


Στο δεύτερο μάθημα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου συζητήθηκε η κοινωνία ως σύστημα, η επικοινωνία μεταξύ των μερών της και οι κοινωνικές σχέσεις.

Το βίντεο από το δεύτερο μάθημα εδώ.


«Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο