«Aναμνήσεις Ενός Κοριτσιού»


Το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τον πατέρα της


Μια όμορφη βραδιά στην κατάμεστη αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη παρουσίασε την Κυριακή 28/01 το βιβλίο της «Αναμνήσεις Ενός Κοριτσιού». Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο με τον ιδιαίτερο συγγραφικό και ποιητικό λόγο της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποτυπώνει στο χαρτί αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα που κουβαλάει από τα παιδικά της χρόνια, μεγαλώνοντας δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη. 


Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βίβλιου ανέγνωσε ο ταλαντούχος ηθοποιός και λυρικός τραγουδιστής Π. Πετρακης. Από την πλευρά του, ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γ. Μονεμβασίτης με τρόπο λιτό, ρεαλιστικό και ουσιαστικό παρουσίασε το βιβλίο.


Η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων «Οι Πεισματάρηδες», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση, του καθηγητή Μουσικής Χ. Σταματίου ερμήνευσε τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, προκαλώντας συγκίνηση στους δεκάδες πολίτες που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση. Η συγγραφέας μάλιστα, απάντησε με ενδιαφέρον στις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών. Στο τέλος η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υπέγραψε βιβλία για όλους τους παρευρισκόμενους. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτιστικών Υποδομών του Δήμου Βριλησσίων Κατερίνα Βουτσαδάκη είχε την ευθύνη για την προετοιμασία, την διοργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης. 


Με την παρουσία τους τίμησαν  την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Βριλησσίων 

Γιάννης Πισιμίσης, ο επίτιμος Δήμαρχος Βριλησσίων Νίκος Παπαδόπουλος, ο καταξιωμένος συνθέτης και συνδημότης μας Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Τ. Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανθρωπίνων Πόρων Τ. Χρηστάκης, Η Αντιδήμαρχος Οικογενειακής Πολιτικής Λ. Τζίμα, Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χ. Γούναρης,  Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σ. Μαντινίδου-Τσούβαλου. Ο εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Διαχ. Κρίσεων Π. Αναγνώστου και ο Δημ. Σύμβουλος Ν. Σταματελόπουλος. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο