Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη


Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση με τα θέματα
 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Για την 5η/2024 Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας προσκαλώ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, του Ν. 3852/2010, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες του άρθρου 78, του Ν.4954/2022 (ΦΕΚ 136/τΑ/2022) και της υπ’ αριθμ.46731/13-7-2022 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί  δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων, οδός Κισσάβου 11, την 28/02/2024,  ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 μ.μ, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:


A.  Συζήτηση-Ενημέρωση 


1) Συζήτηση επί του αιτήματος των κατοίκων της οδού Αμαζόνων και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μάρκου Κρητικού για το ρέμα Βριλησσού


Β. Τακτικά θέματα


ΘΕΜΑ  1ο: Συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης αιτήσεων για την απαλλαγή ή τον επαναπροσδιορισμό της Οικονομικής Εισφοράς στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για την σχολική χρονιά 2023 – 2024


ΘΕΜΑ 2ο:Συγκρότηση επιτροπής για τη διεξαγωγή και ομαλή λειτουργία της Εμποροπανήγυρης της θρησκευτικής εορτής «Αναλήψεως του Κυρίου» για το έτος 2024».


ΘΕΜΑ 3ο:Έγκριση 1ης ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024



Συνημμένα: Εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης εκτός του 3ου θέματος.


Η παρούσα να επιδοθεί στο Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. και να αναρτηθεί, συντασσομένου σχετικού αποδεικτικού, στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου.


                                                                          ΟΠρόεδρος του Δ.Σ


Χρήστος  Κάππας



ΕΙΣΗΓΗΣΗ


ΘΕΜΑ 1ο: Συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης αιτήσεων για την απαλλαγή ή τον επαναπροσδιορισμό της Οικονομικής Εισφοράς στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για την σχολική χρονιά 2023 – 2024


Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΦΕΚ: 4249/τ.Β΄/05.12.2017) ορίζεται ότι:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου ή το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να ορίζει κριτήρια επιβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς στις οικογένειες των φιλοξενουμένων παιδιών, σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα και σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από την ιδιότητα των γονέων ως κατοίκων, δημοτών ή ετεροδημοτών.

Με την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζονται οι περιπτώσεις απαλλαγής καταβολής της οικονομικής εισφοράς ή η πιθανή μείωση αυτής

Οι αιτήσεις απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού των τροφείων εξετάζονται από ειδική Επιτροπή Επαναξιολόγησης και η απόφαση πρέπει να τεκμαίρεται πλήρως.


Με την 36/2018 Απόφαση του Δ.Σ. του καταργηθέντος ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ (ΑΔΑ: Ω2ΥΗΟΛΔ0-Τ89) όπως έχει τροποποιηθεί με την 15/2022 (ΑΔΑ: 65ΚΩΟΛΔ0-Ε4Ξ), καθορίστηκε η μηνιαία οικονομική εισφορά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας καθώς και οι περιπτώσεις απαλλαγής από αυτή.


Βάσει του άρθρου 27 του ν. 5056/2023 (ΦΕΚ 163/Α’/6-10-2023), τα ΝΠΔΔ του Δήμου καταργήθηκαν αυτοδικαίως την 31η.12.2023 και οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από την 1η.1.1024 από τον Δήμο ο οποίος υπεισέρχεται ως καθολικός διάδοχος σε όλα τα εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτών.


Για την εξέταση τυχόν υποβαλλόμενων αιτήσεων απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού της οικονομικής εισφοράς, είχε συγκροτηθεί χωριστό γνωμοδοτικό τριμελές όργανο (Ειδική Επιτροπή Επαναξιολόγησης αιτήσεων για την απαλλαγή ή τον επαναπροσδιορισμό της Οικονομικής Εισφοράς) για την σχολική χρονιά 2023-2024, το οποίο ελλείψει υπαλλήλων στο ΝΠΔΔ αποτελούνταν και από μέλη του Δ.Σ. του. Για αυτόν τον λόγο κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση της επιτροπής εκ νέου αποτελούμενη πλέον μόνον από υπαλλήλους του Δήμου.


Το έργο της Ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης αιτήσεων για την απαλλαγή ή τον επαναπροσδιορισμό της Οικονομικής Εισφοράς είναι η αξιολόγηση τυχόν υποβαλλόμενων αιτήσεων απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού της οικονομικής εισφοράς στις περιπτώσεις όπου δεν αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των τροφείων και η εισήγησή της θα τεκμηριώνεται πλήρως.


Παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη απόφασης με την οποία θα:

Α) Συγκροτεί 3μελή Ειδική Επιτροπή Επαναξιολόγησης αιτήσεων για την απαλλαγή ή τον επαναπροσδιορισμό της Οικονομικής Εισφοράς για τη σχολική χρονιά 2023-2024 ως εξής:

Κουφάκη Αγάπη, υπάλληλος του Δήμου, ΠΕ Νηπιαγωγών, αναπληρούμενη από την Σταματιάδου Μαρία, υπάλληλος του Δήμου, ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας.

Τσαμαδιά Αικατερίνη, υπάλληλος του Δήμου, ΠΕ Θεατρολόγων αναπληρούμενη από την Μερτζάνη Ζωή, υπάλληλος του Δήμου, ΔΕ Γραφικών Τεχνών.

Πασχάλη Γεωργία, υπάλληλος του Δήμου, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, αναπληρούμενη από την Καραμολέγκου Παρασκευή, υπάλληλος του Δήμου, ΠΕ Νηπιαγωγών. 

Β) Ορίζει Πρόεδρο της Επιτροπής την Κουφάκη Αγάπη, αναπληρούμενη από την Σταματιάδου Μαρία. 

Ο Προϊστ. Τμήματος

Η Προϊστ. Δ/νσης

Ο Δήμαρχος


Ιωάννης Πισιμίσης


ΘΕΜΑ 2ο: « Συγκρότηση επιτροπής για τη διεξαγωγή και ομαλή λειτουργία της Εμποροπανήγυρης της θρησκευτικής εορτής «Αναλήψεως του Κυρίου» για το έτος 2024».


Με την υπ’ αριθ. 53/2022 (ΑΔΑ: ΨΠΤΧΩ9Ρ-ΛΚΤ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε α) επανέγκριση ίδρυσης της Βραχυχρόνιας Αγοράς της θρησκευτικής εμποροπανήγυρης του Δήμου Βριλησσίων και β) εναρμόνιση – τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας της Βραχυχρόνιας Αγοράς της θρησκευτικής εμποροπανήγυρης του Δήμου Βριλησσίων (τροποποίηση της υπ αρίθμ 28/1018 προγενέστερης απόφασης Δ.Σ.). Στο άρθρο 14 του ισχύοντα κανονισμού αναφέρεται ότι «Συγκροτείται κατ’έτος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τριμελής Επιτροπή αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους, έργο της οποίας θα είναι ο έλεγχος της ορθής εγκατάστασης των δικαιούχων, της τήρησης των όρων της άδειας και της απομάκρυνσης των άνευ αδείας συμμετεχόντων στην πανήγυρη , η παραχώρηση θέσεων στους ενδιαφερομένους με διαδικασίες κληρώσεως για την απόδοση των θέσεων σε περίπτωση περισσότερων αιτούντων συγκεκριμένων θέσεων, η επιβολή προστίμων σε κάθε παράβαση του παρόντος κανονισμού. Καθήκον της επιτροπής θα είναι η παρακολούθηση και εν γένει η διαχείριση της πανηγύρεως. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε για τη λήψη απόφασης με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο να:

Ορίζει τριμελή επιτροπή που θα αποτελείται από τρεις (3) Δημοτικούς Συμβούλους για τη διεξαγωγή και ομαλή λειτουργία της εμποροπανήγυρης της θρησκευτικής εορτής «Αναλήψεως του Κυρίου» για το έτος 2024. 



Ο Δήμαρχος 

Ιωάννης Πισιμίσης   


O  Αν. προϊστάμενος του τμήματος Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας

Η αν.  Προϊστάμενη της Δ/νσης Οικ/κών Υπηρεσιών

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο