Μια ιστορία θα σας πω...


Του Νίκου Μπόβολου

Η ιστορία μας αρχίζει 2 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, όταν και ο συμπαθής (sic) Αργύρης Ντινόπουλος παραιτείται από την κούρσα της Δημαρχίας στα Βριλήσσια για να ανοίξει τον δρόμο στον Γιάννη Πισιμίση και να μην διχάσει τη Δεξιά πολυκατοικία όπως στις εκλογές του 2019 όταν και (παραφράζοντας τον μεγάλο Θανάση Βέγγο) είδαμε “νεοδημοκράτες να ντουφεκάνε νεοδημοκράτες”.

Ύστερα από την… αυτοδιοικητική συνταξιοδότηση του κύριου Ντινόπουλου, το νέο τοπικό πουλέν της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε πλέον απρόσκοπτα να καρπωθεί την κομματική ψήφο, όσο (σχεδόν) όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τόνιζαν την ανάγκη του να μην εμπλέκεται η κεντρική πολιτική σκηνή στα εσωτερικά του Δήμου. Όσο βέβαια συνέβαινε αυτό, ο κύριος Πισιμίσης κατάρτιζε σχεδόν το 95% του ψηφοδελτίου με οργανωμένα μέλη ή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Και πολύ καλά έκανε αν με ρωτάτε. Δεν έκανε και κάτι παράνομο.

Μέχρι εδώ είναι όλα καλά. Το πρόβλημα ξεκινά με την ανάληψη της Δημαρχίας από τον κύριο Πισιμίση. Γιατί το να σε βοηθήσει το κόμμα σου προεκλογικά είναι από θεμιτό έως επιβεβλημένο, το να στήνεις όμως κομματική φιέστα σε μια γιορτή του Δήμου, είναι από άκομψο έως προπαγανδιστικό. Στην τελική, τοπική οργάνωση έχει η Νέα Δημοκρατία στα Βριλήσσια, τι μας χρειαζόταν όλους εμάς; Μια χαρά κόσμο θα μάζευαν, εμείς δεν ήταν αναγκαίο να παίξουμε τους κομπάρσους, πόσω μάλλον εν αγνοία μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Δήμαρχος και η παράταξή του φρόντισαν να κάνουν ένα προεκλογικό επικοινωνιακό “δωράκι” σε κομματικά στελέχη της ΝΔ, ανταποδίδοντας τη στήριξη που εκείνοι πρόσφεραν πριν τις Δημοτικές εκλογές. Απλά αυτό έγινε στην επίσημη κοπή της πίτας του Δήμου, με παρούσες (σχεδόν) όλες τις παρατάξεις του Δήμου. Έτσι, σε μία δημοτική και υπερκομματική εκδήλωση (θεωρητικά), είδαμε επιφανή μέλη του κυβέρνησης (αμφότεροι οι αντιπρόεδροι της ΝΔ ανάμεσα σε αυτούς) να παρελαύνουν για να μας ενημερώσουν πόσο καλοί φίλοι είναι με τον Δήμαρχο Βριλησσίων ενώ σε κάποια σημεία των ομιλιών τους, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο κυβερνητικό έργο, λες και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή οι απλοί πολίτες που βρέθηκαν εκεί και δεν έχουν το προνόμιο να είναι μέλη ή στελέχη της ΝΔ, πήγαν σε κομματική εκδήλωση ή σε γιορτή αποτίμησης του κυβερνητικού έργου.

Κερασάκι στην τούρτα ο Γιώργος Αυτιάς που προεκλογικά είχε τιμήσει ιδιαίτερα τον νυν Δήμαρχο στην τηλεοπτική του εκπομπή και δεν θα μπορούσε να μην πάρει κι αυτός τον χρόνο του για να απευθυνθεί στους πολίτες των Βριλησσίων που προφανώς πιστεύει ότι είναι αποκλειστικά ψηφοφόροι της Νέα Δημοκρατίας. Δεν εξηγείται αλλιώς ο άκομψος τρόπος που πήρε τον λόγο από επικεφαλής δημοτικής παράταξης, μόνο και μόνο για να ζητήσει ένα “σταυρουδάκι” για τις εκλογές.

ΥΓ. Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο κύριος Δημητρίου, κερδίζοντας το φλουρί. Προφανώς όλοι περιμέναμε ο μεγάλος νικητής να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο