Συζήτηση των επικεφαλής για τη Λαϊκή


Γόνιμη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων

Με μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση, η οποία είναι ασφαλώς σε θετική κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε εχθές συζήτηση όλων των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, για το σοβαρό ζήτημα της Λαϊκής Αγοράς της πόλης μας.

Συμμετείχαν οι: Γιάννης Πισιμίσης, Κώστας Βαφειάδης, Βούλα Αρσένη-Λάμπρου, Γιάννης Τσούτσιας και Βασίλης Αρχιμανδρίτης.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια, η Λαϊκή πραγματοποιείται μονίμως σε όλο το μήκος της οδού Αναλήψεως και είναι ενιαία τόσο αυτή των νωπών προϊόντων όσο και το γνωστό ως "παζάρι" (ρούχα κλπ είδη).

Οι περίοικοι της οδού Αναλήψεως, όπως είναι εύλογο, αρκετές φορές και προς όλες τις διοικήσεις, έχουν εκφράσει τις έντονες διαμαρτυρίες και τα παράπονά τους, λόγω της ιδιαίτερης επιβάρυνσης που υφίστανται κάθε Παρασκευή, ζητώντας την ανακούφιση και την ελάφρυνση από τις δυσμενείς αυτές συνέπειες.

Όπως είναι φυσικό όλες οι εκάστοτε διοικήσεις έχουν έρθει αντιμέτωπες με το μείζον αυτό πρόβλημα και κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες προτάσεις, που ωστόσο καμία δεν προχώρησε.

Με τη σημαντική του αυτή πρωτοβουλία ο Δήμαρχος κάλεσε τους/τις επικεφαλής όλων των συνδυασμών εχθές σε μια πρώτη σοβαρή συζήτηση.

Πραγματοποιήθηκε εξαιρετικά γόνιμη ενημέρωση των επικεφαλής από το Δήμαρχο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς το ζήτημα αυτό συνδέεται με εκτεταμένες και σοβαρές άλλες παραμέτρους, όπως είναι  οι κυκλοφοριακές, αποχετευτικές, στάθμευσης, διαθέσιμοι χώροι, αποστάσεις εντός πόλεως κ.α..

Στη συνέχεια εξελίχθηκε ιδιαίτερα σημαντική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επικεφαλής και του Δημάρχου, με αντικείμενο την αναζήτηση λύσης ώστε να υπάρξει ανακούφιση των περιοίκων από τις δυσμενείς συνέπειες.

Εννοείται ότι δεν υπήρξε καμία απόφαση, ότι είμαστε ακόμα σε πολύ πρόωρο στάδιο, μόνο ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων έλαβε χώρα.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Δήμαρχος εγκαινίασε τη σύγκληση των επικεφαλής, μια διαδικασία που ευχόμαστε να επεκταθεί σε όλα τα σοβαρά ζητήματα της πόλης, είναι άλλωστε κάτι που το τα ΒΝ το έχουν ζητήσει δημόσια πολλές φορές.

Τέλος, είναι επίσης αυτονόητη η θετική συνεισφορά όλων στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τη Λαϊκή των Βριλησσίων, που ωστόσο πρέπει να πούμε προς αποφυγή λαϊκισμού ότι είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, διότι συνδέεται με πολλές παραμέτρους που πρέπει να αλληλοεπικαλύπτονται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο