Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων


Εντός ή πλησίον Δασικών Εκτάσεων


➡️Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης/04/2024, η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων έθεσε προς συζήτηση, άλλα ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες κατοίκους της πόλης μας και το οποίο έχει γίνει λίγο έως και ελάχιστα γνωστό.


Το ζήτημα αυτό αφορά την εφαρμογή του "Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον Δασικών Εκτάσεων» για το οποίο η ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων έχει ήδη δημοσιεύσεις και μοιράσει στους κατοίκους της πόλης μας, σχετική ανακοίνωση:

https://lsvrilissia.wordpress.com/2024/04/02/%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%84%cf%89%ce%bd/


👉Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, όλοι οι ιδιοκτήτες με κατοικία πλησίον Δασικής Έκτασης σε απόσταση 300 μέτρων, πρέπει, μέχρι τις 31/03/2024, να συντάξουν, με ευθύνη αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα, τον οποίο πληρώνει όχι το κράτος, όχι ο Δήμος, αλλά εμείς, το «Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης». Επιπλέον, εντός ενός μηνός από την παραπάνω ημερομηνία, δηλαδή μέχρι τις 30/04/2024, πρέπει να υποβάλουν και τη «Δήλωση Εφαρμογής των Μέτρων Πυρασφάλειας.»


Σε περίπτωση μη υλοποίησης της συγκεκριμένης νομοθεσίας, επιβάλλονται βεβαίως, ολότελα τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σαν άλλο ένα χαράτσι.



▪️Στο συνημμένο βίντεο η τοποθέτηση του Βασίλη Αρχιμανδρίτη ο οποίος ανέδειξε:


✅τόσο το παράλογο, όσο και την αντιλαϊκή στόχευση του νόμου, μέσα από συγκεκριμένα, ενδεικτικά παραδείγματα.


✅Το ανεφάρμοστο αυτού, κάτι το οποίο έχουν αναδείξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ), το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η ΠΟΕ ΟΤΑ, πλήθος μηχανικών,σχετικές ερωτήσεις έχουν κατατεθεί και στη Βουλή, ενώ η ΚΕΔΕ έλαβε ομόφωνη απόφαση να προσφύγει στο ΣτΕ.


✅Την επιλογή της κυβέρνησης να μετακυλύει την οποιαδήποτε ευθύνη και το κόστος στους κατοίκους. Η πρακτική αυτή εντάσσεται στην πολιτική επιλογή του "Λιγότερου κράτους", αποθέωση της ατομικής ευθύνης και μεταφοράς αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και τους Δήμους, δίχως όμως την αντίστοιχη χρηματοδότησής τους.


✅Οι υποστελεχωμένες σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες με βάση τον Κανονισμό Πυροπροστασίας υποχρεούνται να προβούν στην περαίωση μιας σειράς αναγκαίων διαδικασιών, επιβαρύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.


✅Η διοίκηση του Δήμου, πιστή στην εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησής της, δεν ψέλλισε κουβέντα για το απαράδεκτο του ως άνω νόμου, παρά έστειλε εντολής εφαρμογής του νόμου, μόλις 4 ημέρες πριν εκπνεύσει η νόμιμη προθεσμία. Να σημειώσουμε όμως ότι μέχρι σήμερα δεν υφίσταται η ίδια η ηλεκτρονική πλατφόρμα που ορίζει ο νόμος! Τραγέλαφος.


➡️Θα επαναφέρουμε το ζήτημα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης/04/2024, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει θέση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο