Το ΚΚΕ Βριλησσίων


Στο πλάι των εργαζομένων του Δήμου


Κλιμάκιο της Κ.Ο. Βριλησσίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Αρχιμανδρίτη δημοτικό σύμβουλο Βριλησσίων και επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων, περιόδευσε στην αυτεπιστασία του Δήμου Βριλησσίων, στους εργάτες στο Πράσινο, καθώς και στην υπηρεσία Πρασίνου, συνοδευόμενο από τον Βασίλη Βήττο, δημοτικό σύμβουλο, την Όλγα Παπαϊωσήφ, εργαζόμενη στο Δήμο Βριλησσίων, τον Ανδρέα Ξευγένη, μέλος του σωματείου ΟΤΑ Αττικής και τον Σάββα Γεωργίου συνταξιούχο οικοδόμο.



Βρεθήκαμε στο πλάι των εργαζομένων του Δήμου, για πολλοστή φορά, πέρα και ανεξάρτητα από τις εκλογικές μάχες.

▪️Η αντιπροσωπεία συζήτησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα της υποστελέχωσης που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου, όπως και γενικά τις τεράστιες δυσκολίες στις ζωές τους, ενώ πολλοί από αυτούς ανάφεραν πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό τους, αναγνωρίζοντας τις κοινές καθημερινές μάχες.

▪️Ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ βγάζοντας συμπεράσματα από όσα  βιώνουν καθημερινά, τόσο στον χώρο εργασίας τους, όσο και στο σπίτι τους. Τόνισε ότι κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς τους είναι αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της Ε.Ε., κατευθύνσεις τις οποίες, όλα τα άλλα κόμματα, ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο και τις οποίες πρόθυμα τα εφαρμόζει η κυβέρνηση, τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες.

▪️Κατευθύνσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Δήμων, την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία, την ελλιπή πυρασφάλεια και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, την τεράστια ακρίβεια που γονατίζει τα λαϊκά εισοδήματα, τη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα με τα κουτσουρεμένα εργασιακά δικαιώματα, την ακρίβεια κ.α.

▪️Και στο Δήμο Βριλησσίων άλλωστε η πλειοψηφία στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο πράσινο και στην καθαριότητα είναι συμβασιούχοι, όμηροι μιας τραγικής πολιτικής, κόντρα στην ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ο Βασίλης Βήττος υπενθύμισε στους εργαζόμενους ότι μόνο οι κομμουνιστες εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκονται σταθερά στο πλάι τους, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε από τους εργαζόμενους. 

▪️Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι τραγικές και η ζωή μας μπαίνει στο εγκληματικό ζύγι κόστους-οφέλους, αλλά η χώρα μας επιλέγει να δίνει 500.000 ευρώ την ημέρα για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα», προκειμένου να εμπλακεί και να πρωτοστατήσει στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.


▪️Τονίστηκε πως όλα αυτά πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου αλλά και συμμετοχής στους αγώνες, ακόμα και από κόσμο που μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ και να μην το έχει ξαναψηφίσει, ωστόσο προβληματίζεται με όλα όσα γίνονται και όλα όσα βιώνει.

▪️Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις πλούσιες συζητήσεις με τους εργαζόμενους και στο ζωντανό διάλογο και στις 3 υπηρεσίες, αυτοί που μαλώνουν σαν τα κοκόρια στα τηλεπαράθυρα, αλλά προσκυνούν τον ίδιο θεό του κέρδους έναντι των λαϊκών αναγκών, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συμφώνουν σε όλα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!

Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών!

Η Ελληνική Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54,3% των ψηφοφοριών!ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών! 

Ψηφίζεις ΚΚΕ και η ψήφος σου μένει στο ΚΚΕ, δεν γίνεται κάτι άλλο, ανέφερε η Όλγα Παπαϊσήφ, επισημαίνοντας τις στρατηγικές ταυτίσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά και ότι κόμματα, όπως του Βελόπουλου και της Κωνσταντοπούλου, επίσης συμφωνούν στα βασικά, οπότε είναι ανώδυνες επιλογές για το σύστημα.