Σημαντική έλλειψη χώρων ελεύθερης άθλησης


Η  πόλη χρειάζεται  έργα  υποδομών


Το αναδημοσιευόμενο άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στο δεύτερο φύλλο Μαίου 2024 των έντυπων "Βριλησσιώτικων Νέων"


Είναι γεγονός ότι η πόλη μας στερείται χώρων ελεύθερης άθλησης των δημοτών της. 

Οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, αν και περιορισμένες, χρησιμοποιούνται, ως επί το πλείστον, από τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους. Οι τελευταίοι, χωρίς καμία αμφιβολία, επιτελούν ιδιαίτερα σημαντικό έργο, αφού σε αυτούς αθλούνται νέοι και νέες των Βριλησσίων επί πληρωμή, διαθέτουν προπονητές, συμμετέχουν σε διοργανώσεις διαφόρων κατηγοριών και πρωταθλημάτων πραγματοποιώντας αγώνες. Και μάλιστα, ο Δήμος μας τους χορηγεί τις αναγκαίες παραχωρήσεις χρήσης των δημοτικών γηπέδων προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν. Όμως και για τους αθλητικούς συλλόγους, που είναι αρκετοί, δεν επαρκούν πλήρως. 

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για τους δημότες και τα παιδιά τους, που επιθυμούν την ελεύθερη ή και τη δωρεάν άθληση. Παλαιότερα, με δυσκολία μεν, πάντως όλο και βρισκόταν κάποιος αθλητικός χώρος. Τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ και όσο κι αν αναζητούν οι συνδημότες μας έναν χώρο, δεν βρίσκουν. 

Ακόμα και τα προαύλια των σχολείων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, συνήθως είναι κλειστά. 

Το πρόβλημα έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό μας Συμβούλιο, πλην όμως ικανοποιητική λύση δεν έχει βρεθεί. 

Σε πρόσφατη συνεδρίαση, το θέμα τέθηκε από την κ. Αρσένη και τον κ. Αρχιμανδρίτη. 

Ο Δήμαρχος, αφού τόνισε ότι τα τελευταία εννέα χρόνια δεν έγινε κανένα έργο αθλητικής υποδομής, απάντησε ότι η δημοτική αρχή μελετά διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση του υπαρκτού αυτού προβλήματος με την απελευθέρωση χώρων κάποιες μέρες και ώρες. 

Πρόσφατα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ελεύθερη πρόσβαση δημοτών σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους, συγκεκριμένες ημέρες (κυρίως Σαββατοκύριακα) και για 40 περίπου ώρες εβδομαδιαίως. 

Ασφαλώς, η απόφαση του Δημάρχου συνιστά ένα «πρώτο βήμα» αλλά  δεν  αρκεί.  

Η  πόλη χρειάζεται  έργα  υποδομών.