Ντοκουμέντο: Αποκαλύπτουμε το έγγραφο

 

Νομικός Σύμβουλος Ε.Ο.Ε. προς Δήμαρχο: ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ


Με την από 15 Μαίου 2024 επιστολή του προς τον Δήμαρχο Βριλησσίων, ο Νομικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) κ. Σεραφείμ Πολυχρόνης, ζήτησε την αφαίρεση του Ολυμπιακού Συμβόλου των "Πέντε Κύκλων" από την ανακοίνωση και από κάθε υλικό προβολής της εκδήλωσης του Δήμου μας με τίτλο "Ολυμπιακό Ιδεώδες" της 16ης Μαίου 2024 με ομιλητή τον Ολυμπιονίκη και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Πύρρο Δήμα.

Τα Β.Ν. αποκαλύπτουν σήμερα το ντοκουμέντο δηλ. το έγγραφο που εστάλη από τον νομικό σύμβουλο στον Δήμαρχο.

Όπως αναφέρεται σε αυτό  το Ολυμπιακό Σύμβολο ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.), προστατεύεται στην Ελλάδα από τους ισχύοντες νόμους, απαγορεύεται αυστηρά να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε τρίτο που δεν συνδέεται άμεσα με την Δ.Ο.Ε. και δεν έχει λάβει ταυτόχρονα άδεια από αυτήν. 

Προστίθεται στην επιστολή ότι η Ε.Ο.Ε. έχει υποχρέωση από το καταστατικό της και από τον νόμο να προστατεύει στην Ελληνική Επικράτεια την μη νόμιμη χρήση των Ολυμπιακών Συμβόλων.

Κατόπιν τούτων καταλήγει: "Επομένως παρακαλούμε να αφαιρέσετε άμεσα τους Ολυμπιακούς Κύκλους τόσο από την ανακοίνωση, όσο και από οποιοδήποτε έντυπο ή άλλου είδους υλικό προβολής της εκδήλωσης".

Είναι σαφές λοιπόν ότι μοναδικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή προεκλογικά της υποψηφιότητας για ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία του ομιλητή Ολυμπιονίκη μας κ. Πύρρου Δήμα, σε συνέχεια του γνωστού φάουλ της διοίκησης με την παρουσίαση της υποψηφιότητας για ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία  του γνωστού δημοσιογράφου κ. Γιώργου Αυτιά στη γιορτή του Δήμου.