Ήρθε η ώρα η Διοίκηση


Να παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της


Διανύουμε ήδη τον πέμπτο μήνα της θητείας της νέας  - υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση - Δημοτικής Αρχής. 

Σε αυτό το πρώτο μικρό χρονικό διάστημα η Διοίκηση, αναμφίβολα, προσπαθεί πάρα πολύ, τόσο στον τομέα της καθαριότητας, όσο και σε αυτόν των τεχνικών έργων. 

Η καθημερινότητα σε αυτούς τους τομείς σίγουρα είναι τώρα καλύτερη από το 2023. 

Στα οικονομικά η διοίκηση παρέλαβε μια δυσχερή κατάσταση 3 εκατ. ευρώ οφειλών και χρεών, ανύπαρκτων ισολογισμών των 6 τελευταίων ετών  και ταμείο μόλις 65 χιλ. ευρώ, που σημαίνει, χωρίς καμία αμφισβήτηση, λιτότητα. 

Για να είμαστε όμως δίκαιοι και ακριβείς, πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι πρώην Δήμαρχοι Ξ. Μανια-τογιάννης και Κ. Ιωαννίδης διαχειρίστηκαν οφειλές άνω των 5 εκατ. ευρώ, είχαν ωστόσο πολύ καλύτερα ταμειακά διαθέσιμα και ολοκληρωμένους ισολογισμούς. 

Ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης και οι συνεργάτες του, ανεξαρτήτως των προεκλογικών συνθηκών, οφείλουν τώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση της επικρατούσας κατάστασης του Δήμου σε όλους τους τομείς, να εισηγηθούν μία απολύτως αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πρόταση για να πάει η πόλη στο  μέλλον. Διότι ο τόπος μπορεί, αξίζει και πρέπει να πάει μπροστά. 

Πώς θα πάει όμως; Με ποιον οδικό χάρτη; Ποιο είναι το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο της Διοίκησης Πισιμίση; Εν τέλει, ποιος είναι ο στρατηγικός της σχεδιασμός; 

Καλή η καθημερινότητα, μεγάλες και μικρές μάχες δίνονται και ορθά, οφείλουν όμως ο Δήμαρχος και το επιτελείο του, σύντομα, να εμφανίσουν το μεγάλο πλάνο της Διοίκησης για τον τόπο και να μας πουν πώς θα προχωρήσει η πόλη  στα επόμενα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα δουλειάς του Δήμου μας.

Ήρθε η ώρα κύριε Δήμαρχε να μας παρουσιάσετε τον στρατηγικό σας σχεδιασμό για τα Βριλήσσια των επόμενων πέντε και δέκα ετών.

Ήρθε η ώρα ο τόπος, μακριά από λαϊκισμούς, πέρα κι έξω από ανέφικτες δυνατότητες, να σταθμίσει με αξιοπιστία το παρόν και να χαράξει ένα καλύτερο μέλλον.