ΣΧΟΛΙΟ Κ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2024


 Στην επίσκεψή του στα Βριλήσσια, σήμερα 18.05, ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά, επανέλαβε τα περί «σταθερότητας και στιβαρότητας» της χώρας που δήθεν μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνησή του.


«Ξέχασε» να μας πει για τους κινδύνους της πολεμικής εμπλοκής της χώρας σε δυο πολέμους στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή. Παρά μόνο, βρήκε το βήμα να καλέσει τη Β. Μακεδονία να συμμοφθωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως εισιτήριο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή.


Αποτελεί πρόκληση ο κ. Μητσοτάκης να μιλά για «σταθερότητα» της στιγμή που:


●   οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και παρ’ όλ’ αυτά δυσκολεύονται να την βγάλουν το μήνα εξαιτίας της ακρίβειας και των παγωμένων μισθών, την ίδια ώρα που μεγάλοι όμιλοι θησαυρίζουν με 75% αύξηση των κερδών τους.


●   οι μικροί επαγγελματίες ασφυκτιούν από τα χαράτσια και τη φοροληστεία που συνεχώς εντείνονται, την ίδια ώρα που οι τράπεζες απολαμβάνουν τον αναβαλλόμενο φόρο και οι εφοπλιστές την εθελοντική φοροασυλία.


●   ο λαός στερείται από δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Προστασία, την ίδια ώρα που δαπανώνται καθημερινά 500.000 ευρώ για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά κάνοντας τις πλάτες στο κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, αμάχους και μικρά παιδιά.


Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε στη γειτονιά μας για να ζητήσει ψήφους ώστε να συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά το αντιλαϊκό έργο του…


●       Διαφήμισε τα δανεικά δις του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκμαψης, αλλά σκοπίμως απέκρυψε ότι τα προαπαιτούμενά του είναι, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόσφατος νόμος για τη διεύρυνση της φορολογίας των μικρών επαγγελματιών, η εφαρμογή των χαρατσιών της «πράσινης μετάβασης», η επιβολή της 6ήμερης εργασίας, η απένταξη από τη χρηματοδότησή του έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με βάση την πολιτική κόστους – οφέλους. Προφανώς γι΄αυτό θα «ξέχασε» να αναφερθεί και στον νέο «Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον Δασικών Εκτάσεων» με τον οποίο οι δημότες καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους την αξιολόγηση της επικινδυνότητας των σπιτιών που βρίσκονται κοντά σε διασικές εκτάσεις, που στη δήμο μας είναι πολλές.


●       Διαφήμισε το «ψηφιακό φροντιστήριο» αλλά «ξέχασε» να μιλήσει για το αίτημα των δημοτών για την ανέγερση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 3ου Λυκείου των Βριλησσίων που οι μαθητές του κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.


●       Διαφήμισε τη θέση του για το Ευρωπαϊκό Ταμείο πολεμικών επενδύσεων το οποίο θα χρηματοδοτεί πολεμικούς εξοπλισμούς περισσότερους των 240 δις που αυτή τη στιγμή προϋπολογίζονται στην ΕΕ, αλλά «ξέχασε» να πει για την παιδεία και την Υγεία εμπόρευμα, το «νόμιμο» φακελάκι των απογευματινών χειρουργείων και των VIP «ασθενών» που όταν παραστεί ανάγκη έχουν απόλυτη προτεραιότητα στα δημόσια νοσοκομεία…


Όσο και να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να «χρυσώσει το χάπι» της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησής του και της ΕΕ, ξέρει καλά ότι ο λαός δεν του έχει δώσει «λευκή επιταγή» και ήδη φαντάζει μακρινό «το 41%».


Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό στέλνουμε μήνυμα «ως ΕΔΩ!», απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους.


Βριλήσσια 18.05.24