Και δεύτερη επιστολή κατοίκων για το ρέμα Βριλησσού


Να αποσυρθεί η μελέτη που προβλέπει εκσκαφή όλων των δέντρων


«Καμία διευθέτηση χωρίς προστασία του δασικού πλούτου» είχαν ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαρτίου οι εκπρόσωποι των περιοίκων της παραρεμάτιας ζώνης. 

Το θέμα είχε εισηγηθεί, μαζί με τους κατοίκους, ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΡΑΣΗΣ Μάρκος Κρητικός, επισημαίνοντας ότι στα 870 μέτρα διαδρομής του ρέματος, από την οδό Ολύμπου μέχρι την οδό Αναπαύσεως, υπάρχουν πάνω από 300 ψηλά δέντρα, ύψους από 15-25, ίσως και 30 μέτρων, τα οποία σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη διευθέτησης, θα κοπούν! 

«Θα επιτρέψουμε να καταστραφεί δάσος δύο στρεμμάτων και ολόκληρο το οικοσύστημα που αυτό φιλοξενεί;», ήταν το ερώτημα που τέθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο. 

Σήμερα, δύο μήνες μετά, καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει και οι κάτοικοι «αναγκάζονται» να προχωρήσουν σε δεύτερη επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας «ανασύνταξη της μελέτης με στοιχεία κατασκευής που θα αντιμετωπίζουν τα υδρογεωλογικά προβλήματα του ρέματος και θα σέβονται τις οικολογικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις της περιοχής». 

Το ζήτημα εξάλλου, της προστασίας των ρεμάτων, απασχολεί σήμερα πολλούς κοινωνικούς φορείς στη χώρα. Ενδεικτικά: Kίνηση Πολιτών Ηλιούπολης και Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων ΡΟΗ.


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Δράσης