Άκης Δημαράς: Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διορθωθούν στην πόλη


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Το αναδημοσιευόμενο άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στο δεύτερο φύλλο Μαίου 2024 των έντυπων "Βριλησσιώτικων Νέων"

    

Τέσσερις μήνες πέρασαν ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αστικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο Βριλησσίων, και οφείλω να ομολογήσω, ότι ο χρόνος τρέχει και οι ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές. Αυτή είναι η αίσθηση που έχω, καθώς είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να διορθωθούν στην πόλη μας και τόσο έντονη η επιθυμία όλων μας να τα φτιάξουμε όλα, που μερικές φορές δεν προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε όλες αυτές τις δουλειές που γίνονται καθημερινά. Και οι παρεμβάσεις μας είναι πολλές … 

    Για να τα πιάσουμε από την αρχή. Στον τομέα ευθύνης μας ανήκουν τα θέματα τεχνικής φύσεως, η ύδρευση, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι παιδικές χαρές, τα σχολεία, τα δημοτικά κτίρια, οι πινακίδες-σημάνσεις, ο οδοφωτισμός!!! Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσα αιτήματα μπορεί να δεχόμαστε καθημερινά για όλα αυτά τα θέματα. Να πω εδώ, ότι θεωρώ πολύ σημαντικό, να ανταποκρινόμαστε άμεσα στο αίτημα του συνδημότη μας. Θέλουμε κάθε ένας και κάθε μία να είναι βέβαιος/η ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας κάθε τι που μας αναφέρεται-καταγράφεται ώστε να ιεραρχείται και να ικανοποι-είται κάθε αίτημα. 

    Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Ένας βασικός άξονας για όλη τη Διοίκηση, τον Δήμαρχό μας Γ. Πισιμίση κι εμένα προσωπικά, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, η διασφά-λιση της ασφάλειας στη βάδιση και στην κυκλοφορία μέσα στην πόλη μας. Για το λόγο αυτό από την πρώτη ημέρα της θητείας της Διοίκησής μας βγήκαμε στο δρόμο με τα συνεργεία μας και ξεκινήσαμε να επισκευάζουμε πεζοδρόμια, να τοποθετούμε κολωνάκια, να επισκευάζουμε ράμπες και να βάφουμε δεκάδες σημεία. Να σας πω ότι αυτή τη στιγμή το Τμήμα Αυτεπιστασίας έχει ήδη αποκαταστήσει επτά (7) Ράμπες ΑΜΕΑ, με ιδίους πόρους και έχει επισκευάσει πάνω από 100 μικρά σημεία στα πεζοδρόμια της πόλης μας.

    Παρεμβαίνουμε καθημερινά και επισκευάζουμε σπασμένες πλάκες και ανοιχτές τρύπες, οι οποίες κρίνονται επικίνδυνες για τραυματισμούς, αλλά και τοποθετούμε κολωνάκια τόσο στα πεζοδρόμια, ώστε να παραμένουν ελεύθερα για τους πεζούς και να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση, όσο και πλαστικά στους δρόμους, με προτεραιότητα τις διαβάσεις πεζών, τις πλατείες και εν γένει σημεία όπου παρατηρείται κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω της στάθμευσης των οχημάτων. Επιπλέον έχουμε ξεκινήσει να βάφουμε και να συντηρούμε παγκάκια, στύλους, στάσεις, σημεία που είχαν βανδαλιστεί στο παρελθόν. Έχουμε προχωρήσει σε βαφές στις πλατείες Χατζηδάκη, Ελευθερίας, Αναλήψεως, 25ης Μαρτίου και σε όλη την παραρεμάτιο ζώνη και το πάρκο Τρίτση. Όλες αυτές οι εργασίες συν οι καθημερινές που προκύπτουν στα δημοτικά κτίρια ευθύνης μας, όπως σχολεία, ΚΕΠ, δημοτικά γραφεία, πολιτιστικούς χώρους υλοποιούνται από το τμήμα Αυτεπιστασίας. 


 

«Τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι ελεύθερα και ασφαλή για τους πεζούς. Θέλουμε να μπορούμε να περπατάμε με ασφάλεια στην πόλη μας.»  (Φωτογραφία από εργασίες επί της Λεωφόρου Πεντέλης για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων)


    Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία τρέχει όλες τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υποβολή φακέλων, την ένταξη έργων για χρηματοδότηση αλλά και την εύρεση νέων προγραμμάτων. Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι ένα μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Βριλησσίων. Μιλάμε για ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την κτιριακή «φυσιογνωμία» των δύο σχολείων. Το μεγάλο έργο της αντικατάστασης 17 χιλιομέτρων παλαιών αγωγών ύδρευσης ξεκινά τους επόμενους μήνες. Είναι ένα έργο, για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι, γιατί κυριολεκτικά τελευταία στιγμή καταφέραμε να το «σώσουμε». Πρόκειται για χρηματοδοτούμενο έργο, το οποίο ήταν ξεχασμένο στο συρτάρι της προηγούμενης δημοτικής αρχής και χάρη στον αγώνα δρόμου που έκανε ο Δήμαρχος, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Οικονομικής Υπηρεσίας, καταφέραμε να το εντάξουμε, να το συμβασιοποιήσουμε και θα εκκινήσει πολύ σύντομα. Το καλοκαίρι επίσης, ξεκινά η αναβάθμιση των ανοικτών γηπέδων και των αύλειων χώρων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι προγραμματισμένη επίσης η αλλαγή τάπητα στα γήπεδα της Ολύμπου, γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας,  άρα εκατοντάδες παιδιά. Επίσης, προχωράμε σε αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού σε διάφορους χώ-ρους όπως είναι τα Νηπιαγωγεία μας. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η ανακαίνιση των δυο μας ΚΕΠ και δεν τελειώνουμε εδώ φυσικά.


 

Πλατεία Τρίτση, Μακεδονίας & Πάρνηθος


    Πολύ σημαντικός ακόμα για το μέλλον της πόλης μας είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός, ο συνολικός αλλά και των επόμενων έργων μας. Για να γίνουν λοιπόν όλα αυτά έχουμε ξεκινήσει ένα γενικό νοικοκύρεμα, επιτρέψτε μου να πω. Έχουμε καταγράψει την ακίνητη περιουσία του Δήμου, ελέγχουμε τις τωρινές χρήσεις των χώρων και μελετάμε τις μελλοντικές, ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δημοτικά κτίρια και οικόπεδα, τους κοινόχρηστους χώρους, τους χώρους άθλησης και πολιτισμού, να οργανώσουμε με άλλα λόγια τα ακίνητα του Δήμου, ώστε να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες των συνδημοτών και τώρα και στο μέλλον. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου.


 

«Από την πρώτη ημέρα της θητείας της Διοίκησης μας βγήκαμε στο δρόμο με τα συνεργεία μας και ξεκινήσαμε να επισκευάζουμε πεζοδρόμια,  να τοποθετούμε κολωνάκια, να επισκευάζουμε ράμπες και να βάφουμε δεκάδες σημεία.»


    Στους ανθρώπους της αυτεπιστασίας, τους τεχνικούς, τους μηχανικούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους προϊσταμένους των τμημάτων, τους διευθυντές, τον εργοδηγό μας, σε όλους αυτούς τους συνεργάτες μας, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Είναι ένα στοίχημα, το οποίο με πολλή δουλειά, επιμονή και συνέπεια θα το κερδίσουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο