Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων


Βασίλη Αρχιμανδρίτη, σχετικά με τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα


"Σχετικά με το νέο τροχαίο ατύχημα στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Θερμοπυλών.

▪️Τα τροχαία ατυχήματα στα Βριλήσσια είναι σχεδόν καθημερινά. Αυτό δεν αποτελεί άποψη, αλλά κοινή αντικειμενική διαπίστωση.

▪️Από τη στιγμή όμως που ένα φαινόμενο επαναλαμβάνεται, διαχρονικά μάλιστα, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε.

Άρα, αυτό επίσης σημαίνει ότι οι διοικήσεις της πόλης μας, εδώ και χρόνια, δεν έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να περιορίσουν, στο μέτρο της δικής τους ευθύνης, τα τροχαία ατυχήματα.

▪️Γιατί, όσο σημαντική είναι η ατομική ευθύνη (δεν θέλει δα τόσο σοφία να μην τρέχεις εντός αστικού ιστού και να μην παραβιάζεις τα stop!), άλλο τόσο σημαντική (αν όχι περισσότερο) είναι η παρέμβαση της τοπικής διοίκησης με τη δική της αυτοτελή ευθύνη.

Οι ανύπαρκτες ή κακοσυντηρημένες διαβάσεις, το φθαρμένο οδικό δίκτυο με λακούβες, όπου κάνεις ζικ ζακ για να τις αποφύγεις, οι κατασκευαστικές ατέλειες και οι ευθύνες των εργολάβων η έλλειψη σημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, η κυκλοφοριακή αγωγή, ο πολεοδομικός σχεδιασμός έχουν συγκεκριμένη αιτία και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ακόμα και έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας δεν μπορεί να μεταφέρεται στην προσωπική ευθύνη του καθενός και να εναπόκειται στην προαίρεσή του.

Τα παραπάνω είναι το πρόβλημα, αλλά την ίδια στιγμή είναι και η λύση-περιορισμός των τροχαίων ατυχημάτων. 

Το ζήτημα είναι σημαντικό για την καθημερινότητα όλων, για την ασφάλειά μας και για την ίδια τη ζωή μας, αν αναλογιστούμε τα συνολικά μακάβρια στοιχεία.

Από την πλευρά μου, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα το θέσω ως ερώτημα/θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Τελικά ξέρετε, τα αυτονόητα και οι δυνατότητες που δίνει η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στον 21ο αιώνα καταλήγουν όντως ευχές για το αόριστο μέλλον, αφού το κόστος για την  υλοποίησή τους προβάλλεται πάντα ως εμπόδιο, καθώς τα πάντα υποτάσσονται στη λογική του "κόστους-ωφέλους".|

Είναι η ίδια όψη του "πάμε και όπου βγει", της προτεραιότητας του κέρδους έναντι της προστασίας της περιουσίας και τη ζωής.

Όλοι και όλες κρίνονται, με την ευθύνη που τους αναλογεί.

Και εμείς οι ίδιοι."