Στην μεγαλύτερη έκθεση για το Περιβάλλον


Δεκάδες μαθητές από τα Βριλήσσια


Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από τρία δημοτικά σχολεία της πόλης μας, το 4ο , το 5ο και το 6ο ξεναγήθηκαν στους χώρους της μεγαλύτερης έκθεσης για τον Περιβάλλον της 3ης Attica Green Expo στο κλειστό γήπεδο του Π. Φαλήρου.  
Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της έκθεσης που στόχο έχουν την καλλιέργεια περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης. Τα παιδιά υποδέχθηκε στο περίπτερο του Δήμου Βριλησσίων ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Χρήστο Γούναρη. 
«Με σειρά δράσεων επενδύουμε στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους μαθητές και τις μαθήτριες των Βριλησσίων, γιατί τα παιδιά μας είναι οι αυριανοί πολίτες. Το βιωματικό παιχνίδι συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη γνώση και βοηθά τα παιδιά να αφομοιώσουν καλύτερα τις έννοιες της διαλογής των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της φροντίδας για το περιβάλλον, την πόλη και τον πλανήτη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Βριλήσσια έγιναν για λίγο «δημότες»... της Πρασινούπολης και ξεναγήθηκαν στα σπίτια του πράσινου οικισμού, μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο η επαναχρησιμοποίηση των υλικών βοηθά τον πλανήτη μας. Έπαιξαν στο πράσινο survivor, αλλά και σε πολλά άλλα διαδραστικά παιχνίδια μαθαίνοντας για την αξία της ανακύκλωσης και τις βασικές αρχές προστασίας του περιβάλλοντος.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο