Οι εκτιμήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων


Για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών


Τα αποτελέσματα των εκλογών στα Βριλήσσια, στην Επικράτεια και στην Αττική, όπου το ΚΚΕ βρίσκεται ξανά στην 3η θέση, με ακόμη πιο ψηλά και με διψήφια ποσοστά, μεγαλώνοντας έτσι το ελπιδοφόρο «κόκκινο ρήγμα» στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας. 

▪️Στα Βριλήσσια το ΚΚΕ, αυξάνει για 3 συνεχόμενη φορά τα ποσοστά του, παγιώνει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, ξέχωρα από επί μέρους διαφωνίες.

▪️Αυτό αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία, διάλογο και συζήτηση, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

▪️Επιβεβαιώνονται κάποιες θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν στις βουλευτικές εκλογές και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

- Η ΝΔ στα Βριλήσσια από το 51,68% μειώνει τα ποσοστά της στο 37,92% με απώλεια πλέον των 3.000 ψήφων.


❌Φυσικά, ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της καθημερινής μας πάλης, για μικρά και μεγαλύτερα προβλήματά μας.

➡️Η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο.

▪️Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα και κυρίως τις αιτίες τους ενίσχυσε την αποστροφή του λαού.

▪️Από αυτή την άποψη η στάση αυτή, την οποία εμείς προφανώς δεν επικροτούμε, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί.

▪️Ζητούμενο, συνεπώς, από δω και πέρα, είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί συνολικά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

👉Το κρίσιμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα. Και η επόμενη ημέρα είναι ήδη εδώ.

🚩Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, στη Βουλή, στα Περιφερειακά Συμβούλιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας,  και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή πάλη στη χώρα μας.

Συνεχίζουμε.

Όπως λέει και το σύνθημά μας: "Για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο