Το ΟΑΚΑ ανήκει στον λαό!


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ


Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Μαρούσι κατασκευάστηκαν με χρήματα και θυσίες του ελληνικού λαού και σε γη που ανήκε σε αυτόν και στον Δήμο Αμαρουσίου.

Τα τελευταία χρόνια οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις παραχωρούνται σταδιακά σε ιδιώτες και ο Δήμος Αμαρουσίου παρακολουθεί άβουλος τις εξελίξεις, μετέχοντας απλά στις «φιέστες» του Πρωθυπουργού για την «αξιοποίηση» του ΟΑΚΑ.

Αξιοποίηση μέσα σε εισαγωγικά γιατί οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις μετατρέπονται σε prive club, στα οποία ο πολίτης πρέπει να πληρώνει ακριβά για να έχει πρόσβαση. Prive club, όμως μπορεί να μετατρέψει κάποιος εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και όχι ο Έλληνας φορολογούμενος που έχει χρυσοπληρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η Νέα Αριστερά Αμαρουσίου ασφαλώς και είναι εναντίον αυτής της «αξιοποίησης» από ιδιώτες που όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ δεν πληρώνουν καν το ρεύμα και το νερό! Πρόκειται για σκάνδαλο τεράστιου μεγέθους που αφορά την Κυβέρνηση.

Εκτιμούμε πως είναι απαραίτητο να εκπονηθεί ένα ολιστικό σχέδιο πραγματικής αξιοποίησης του Ο.Α.Κ.Α. που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την οικονομική διαχείρισή του, παρέχοντας ταυτόχρονα συνθήκες μαζικού αθλητισμού με ελεύθερη πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους για τους πολίτες.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εκτός ότι πρέπει να καταγγείλει αυτή την μορφή δήθεν αξιοποίησης οφείλει να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει στις δημότισσες και τους δημότες αλλά και τα σωματεία της πόλης, πρόσβαση και χρόνο χωρίς οικονομική επιβάρυνση για να αθλούνται.

Η άθληση είναι δικαίωμα για όλες και όλους όχι πολυτέλεια για τα prive club. Περιμένουμε έστω και αργά τον Δήμο Αμαρουσίου και τον δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου αντί να χειροκροτεί τον Πρωθυπουργό για την μετατροπή του ΟΑΚΑ σε χώρο που θα πληρώνεις για να αθλείσαι να διεκδικήσει και να πετύχει ότι δικαιούνται οι πολίτες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.