Ερωτήματα για την παρέμβαση στη "λίμνη"


Του πάρκου της Ναυτικής Βάσης - Ζητούνται απαντήσεις από τον κ. Δήμαρχο


Η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προβαίνει σε εργασίες στη "λίμνη" της πρώην Ναυτικής Βάσης.

Τα Β.Ν. με δημοσίευμά μας στις 5 Ιουλίου 2024 ανοίξαμε το θέμα αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι "ο Δήμος αδειάζει τη λίμνη από το πάρκο της Ναυτικής Βάσης".

Πράγματι από τότε μέχρι σήμερα φαίνεται πως οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Ο Δήμος μας συνεχίζει να αδειάζει και πιθανόν να αλλάζει ή να ανανεώνει το νερό της λίμνης καθώς και να προβαίνει και σε περαιτέρω παρεμβάσεις όπως ενδεχομένως να αποξηλώνει και καλάμια μέσα στη λίμνη.

Ωστόσο, επειδή η λίμνη αυτή αποτελεί τον "υδροβιότοπο" στον οποίο επιβιώνει πλήθος υδρόβιων χελωνών, των οποίων μάλιστα η παρούσα περίοδος συνιστά περίοδο της ωορηξίας τους, δημιουργούνται ερωτήματα, αναφορικά με την προστασία αυτών των χελωνών που τώρα επωάζουν τα αυγά τους, καθώς και των λοιπών υδρόβιων όντων της λίμνης.

Επίσης, αναρωτιόμαστε εάν η τυχούσα αφαίρεση καλαμιών δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης των χελωνών με την έννοια της απομάκρυνσης του υδροβιότοπου που επιβιώνουν.

Περαιτέρω, η όλη αυτή παρέμβαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Βριλησσίων τελεί κάτω από μία επιστημονικά επαρκή επίβλεψη ή εξελίσσεται χωρίς την απαραίτητη αυτή προϋπόθεση;

Τέλος, δεν θα όφειλε ο κ. Δήμαρχος και η αρμόδια Αντιδημαρχία να έχουν εκδώσει κάποιο σχετικό δελτίο τύπου, για να ενημερώσουν τους συνδημότες μας που ανησυχούν;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο