Η Πορεία Ευθύνης για την τροποποίηση


Του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο 


♦️ Δημοτικό Συμβούλιο 10/7 

θέμα 8ο:

Τροποποίηση ΟΕΥ κατόπιν κατάργησης των Νομικών προσώπων 

1) Δεν κατανοούμε  πως γίνεται να στεγάζονται 2 αντιδήμαρχιες σε μια οργανική μονάδα.

2)πως διασφαλίζεται η καθημερινή εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών 

3)πως προβλέπετε μόνο 2 διοικητικούς όταν γνωρίζουμε την ήδη υποστελέχωση υπηρεσιών 

4) πως παραβλέπετε και γιατί το προβάδισμα στους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (άδικο, μη αποδοτικό και χαοτικό)όταν ο νόμος το απαιτεί.

5) οι υπάλληλοι που θίγονται δικαίως έστειλαν επιστολές τεκμηριωμένες απόλυτα.

6)οι υπάλληλοι που δεν συμμετείχαν σε αξιολόγηση και που παραιτήθηκαν από θέσεις ευθύνης, απαιτούν να προηγηθούν οι ΤΕ των ΠΕ! Με την προσκόμιση επιστολής συλλόγου παιδαγωγών σύμφωνα με την οποία επικαλούνται ότι είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι για αυτές τις ηλικίες! Η Θέση μας, είναι να μείνουν στις τάξεις αφού είναι ζήτημα παιδαγωγικό για αυτούς, και να μην αναλαβουν διοικητικές θέσεις, διότι οι διοικητικές θέσεις χρειάζονται οπωσδήποτε ΠΕ πτυχίο ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, γεγονός που δεν σχολιάστηκε από κανένα. ❓Τελικά τι μας ενδιαφέρει περισσότερο, να εξυπηρετηθούν 2  ή να συνεχίσει η εύρυθμη ποιοτική και πολυεπίπεδη λειτουργία των παιδικών σταθμών;

Δεν γίνεται να επιστρέφουμε 10 χρόνια πίσω γιατί αυτό ξέρουμε.





Ειπώθηκαν πολλά στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το θέμα αυτό. 

Θα πρέπει να εστιάσουμε και να διευκρινιστεί ως απάντηση στις ανακρίβειες που ακούστηκαν σχετικά με τις μη νόμιμες αναθέσεις  στις θέσεις ευθύνης στον ΟΚΠΑΔΒ.

Δεν έγιναν χάρες,δεν παρακάμφθηκε ουδείς.

Για τη Διεύθυνση του ΟΚΠΑ, η ήδη κριθησα από το Υπηρεσιακό συμβούλιο υπάλληλος που κατείχε την θέση  παραιτήθηκε λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας αφού ο ΟΚΠΑ γιγαντώθηκε, ερωτήθηκαν οι επόμενοι στην σειρά και αρνήθηκαν ολοι να αναλάβουν την θέση ευθύνης. Έτσι και εκδόθηκε απόφαση, νομιμοτατη σε υπάλληλο που αποδέχτηκε και είχε και τα απαιτούμενα προσόντα.Η δε παραιτηθείσα, τοποθετήθηκε ως προισταμενη σε παιδικό σταθμό χωρίς επίδομα, μετά από την σύμφωνη γνώμη των συναδελφισσων της μέχρι να συνταξιοδοτηθεί όπως ενημέρωσε η ίδια σε δύο ή τρία χρόνια. Αυτό είχε γίνει γνωστό και στο τότε διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΠΑΔΒ όπως και στο τότε Δημοτικό συμβούλιο και δεν αμφισβητείται. Οπότε οι "βαρυγδουπες" αιτιάσεις περί επιλεκτικων επιλογών και παρανομων τοποθετήσεων δεν ευσταθούν και πέφτουν στο κενό.

Επομένως νομιμοτατη η ανάθεση στην νυν διευθύντρια η οποία αποδεικνύεται ικανότητα τη και στάθηκε επάξια στο ύψος της θέσης της.


Όσο για το 2019 όταν συστάθηκε και εγκρίθηκε ο νέος ΟΕΥ δεν γινόταν κρίσεις. Πουθενά .Δεν συστάθηκαν Υπηρεσιακά συμβούλια, μεσολάβησε ο covid κλπ. 

Δεν απέφυγε κανεις να συμμετέχει σε κρίσεις. 


Όπως αντιλαμβάνεστε, ή πραγματικότητα  απέχει από τα λόγια ορισμένων που νομίζουν ότι θα κουνάνε και το δάκτυλο και θα υψώνουν την φωνή για την διαμόρφωση λανθασμένων εντυπώσεων για να δείξουν ότι λένε κάτι. Υπέρμαχοι ακριβώς σε τί; Σε ότι δεν ισχύει. 

Παρά το γεγονός ότι το προβάδισμα ισχύει (αποδεδειγμένα) , η πλειοψηφία ψήφισε την εισήγηση της.


Ευελπιστούμε στον επόμενο ΟΕΥ που θα αφορά όλο το Δήμο να αποκατασταθούν οι αδικίες αυτές. Διότι ούτε η κινητικότητα θα φέρει αποτελέσματα και η συρρίκνωση των υπηρεσιών θα είναι αναγκαστική,όταν θα αποχωρούν και αυτοί που υπάρχουν, λόγω φόρτου εργασίας και απουσία κινήτρου. Όσο για το σωματείο, παραμένει διασπασμένο, αναμένοντας να εκδώσει απλά μια απόφαση αφού ανέβει η απόφαση στην Διαύγεια. 

ΥΓ. Την κατανόηση σας για το μέγεθος του κείμενου.

Βριλήσσια 11/7/24