Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, πάνω στα αποκαΐδια της ζωής μας.


Θα το ανεχτούμε;

  Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων Βασίλης Αρχιμανδρίτης Δημοτικός Σύμβουλος, σε ανάρτησή του, επισημαίνει:

➡️α. Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δημόσια δήλωσή του, μετά την κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή Υπουργών και εκπροσώπων της Τοπικής (αυτό)διοίκησης, για την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική: «Όλοι οι Δήμαρχοι, αναγνώρισαν την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει φέτος. Όλοι αναγνώρισαν ότι το Κράτος ήταν παρόν την στιγμή της φωτιάς και ότι άμεσα ξεκίνησαν οι αυτοψίες και οι έλεγχοι. Δεν υπήρξε ούτε ένας, ούτε ένας για δείγμα που να είπε είτε ότι το Κράτος τους άφησε αβοήθητους είτε ότι έψαχναν μέσα και δεν βρήκαν ούτε τίποτε τέτοιο.»


➡️β. Από την άλλη πλευρά, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης ανέφερε, επίσης σε δημόσια δήλωσή του: «Η πυρκαγιά άρχισε να κινείται πολύ απειλητικά από την Παλαιά Πεντέλη και μπήκε στη Νέα Πεντέλη με μεγάλη ένταση. Η υδροφόρα μας γύρισε πίσω στα Βριλήσσια και στήσαμε γραμμή άμυνας μόνο με ίδιες δυνάμεις του Δήμου μας καθώς παρά τις εκκλήσεις μας δεν ήρθαν επίγεια μέσα της Π/Υ και, σχετικά με την ολοσχερή καταστροφή του ρέματος Βριλησσού και της περιοχής Κρασσά: «Εκεί, δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Παρά τις προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντών δεν υπήρξε υποστήριξη από επίγεια μέσα της Πυροσβεστικής και παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις μου στον ίδιο τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος με τον οποίο ήμουν σε διαρκή επικοινωνία.»


❓ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΓΥΡΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

.

✅Αυτό που διαχρονικά αποδεικνύεται είναι ότι ο μεγαλύτερος εμπρηστής είναι η επιλεκτική ανικανότητα του κράτους και όλων των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τη ζωή του λαού και την περιουσία του, τον φυσικό μας πλούτο, με όλα τα αναγκαία μέτρα. Με ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς όταν αυτή ξεσπάσει που θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέσα και το ανάλογο δυναμικό. Η πραγματική προστασία των δασών και η δασοπυρόσβεση βρίσκονται στον αντίποδα της εγκληματικής λογικής και πολιτικής του "κόστους - οφέλους".


✊ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ. ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο