Το σχόλιο της Πορείας Ευθύνης


Μετά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για τις φωτιές 


 ✅Ειδικό συμβούλιο λογοδοσίας για την διαχείριση των πυρκαγιών στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ 26/8. Δυστυχώς αυτό το συμβούλιο χαρακτηρίστηκε από ειρωνίες, γελακια και .... "ανάρμοστες" συμπεριφορές που στόχο είχαν να παρουσιάσουν ότι όλα γίνανε καλώς, να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα αλλά και να στοχοποιήσουν όσους έχουν διαφορετική άποψη από τον... Καίσαρα. 

Φυσικά δεν έλειψε η γνωστή στοχοποίηση στο πρόσωπο της επικεφαλής μας Β.Αρσενη-Λαμπρου, προσπαθώντας να της επισυνάψει ο δήμαρχος μέσω στημένων παρεμβολών ως και ευθύνες !! επειδή κάηκαν τα Βριλήσσια, δυστυχώς επι δικής του θητείας (λόγω καμίας στήριξης του πολιτικού συστήματος που εκπροσωπεί ο ίδιος) Χαρακτηριστικό το φαινόμενο κάποιων ευεργετηθεντων αχαριστων, της λογικής πέθανε ο βασιλιάς ζήτω ο Βασιλιάς, αλλά και κάποιων "προσκυνημένων" που η εικόνα τους μόνο αποστροφή προκαλεί για τον ξεπεσμό.


 Κάτ' άλλα δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού, για κανένα όταν διαψεύδονται με επιχειρήματα τα αφηγήματα που ακούμε, προκειμένου να αποποιηθούν τυχόν ευθύνες. 


 Όλα καλώς  καμωμένα λοιπόν, αλλά ο κόσμος που ήρθε , έφυγε με την εντύπωση ότι τίποτα δεν θα γίνει, αυτοί τσακώνονται μεταξύ τους κλπ, αφού η ένταση που προκλήθηκε τεχνηέντως εκ μέρους του δημάρχου, στοχοποιώντας την κα Αρσένη, με γελακια και απαξιωτικά σχόλια ως συνήθως,(το γεγονός ότι επικεφαλής παράταξης είναι γυναίκα φαίνεται να μην είναι στην φιλοσοφία του) , ουδόλως ταίριαζε στην φύση του χθεσινού συμβουλίου. 


Η αποκορύφωση δε, ήρθε όταν ο Πρόεδρος της πολιτικής προστασίας της ΚΕΔΕ και πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΠ πήρε το λόγο για να αποκαλύψει τα ψέματα που ειπώθηκαν αν όχι τις ανακρίβειες (επιεικής έκφραση), τον οποίο φυσικά και τον λοιδωρησαν μην σεβόμενοι τα 31 αυτοδιοικητικά χρόνια του ,αλλά και την εμπειρία του στο θέμα διαχείρισης των πυρκαγιών. Εκφράσεις όπως : "δεν θέλω να βλέπω τα μούτρα σου , μου χαλας την αισθητική μου," και διάφορα τέτοια, ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ενόχληση και το πώς μεταλλάσσεται η φαινομενική πολιτισμένη ατμόσφαιρα, όταν κάποιος έχει διαφορετική άποψη και με επιχειρήματα (το ζούμε συχνά). Η λογοκρισία φυσικά για οτιδήποτε η παράταξη μας ενημερώνει τον κόσμο δημόσια,κάθε φορά είναι έντονη , δυστυχώς. 


Απογοητευτική η εικόνα μιας εικονικής πραγματικότητας που δόθηκε από έναν νέο Δήμαρχο που ειλικρινά θα μπορούσε αν έλλειπε η αλλαζονια και το μόνιμα επικοινωνιακό μάρκετιγκ, να είναι σωστός και χρήσιμος για τους δημότες του κ όχι για το κόμμα του.

Περιμέναμε περισσότερη ευαισθητοποίηση και στήριξη στους συμπολίτες μας. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. (Πληρωμή επί διετίας ενοικίου, στήριξη με ψυχολογική υποστήριξη, στήριξη μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, άμεση τακτοποίηση της μελέτης και πράξης εφαρμογής για τον Κρασσά, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πολιτικής προστασίας, ενίσχυση οχημάτων πυρόσβεσης, οργάνωση-εκπαιδευση εθελοντικης ομάδας, ενημέρωση -ευαισθητοποιηση) 


Το θετικό είναι πως τουλάχιστον αποδέχτηκε την πρόταση μας για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής από τους επικεφαλης , για την διαχείριση της έκτακτης επιχορήγησης των 750 χιλ ,αλλά και ότι θα υπάρξει ομάδα διαχείρισης κρίσης αποτελούμενη από όλους μας (παρατάξεις)για την μελλοντική αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. 

Ειδωμεν.. 

ΥΓ. Επειδή ακούσαμε και ότι η επικεφαλής μας μάλλον σε άλλο δήμο είναι σύμβουλος, διότι ενοχλεί να υπερασπίζεται την εμπειρία και όχι την απειρία και τις στημένες διαδικασίες για αναρρίχηση σε θέσεις από τις οποίες εξαρτάται και η δική μας ασφάλεια σε θέματα κρίσεων.


(Όλοι γνωρίζουμε το πώς ακυρώθηκαν από την κα Κοσμοπούλου δήμαρχο Πεντέλης οι εκλογές του ΣΠΑΠ, επειδή δεν ήταν της αρεσκείας τους, ο επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός, έντιμος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ , αποσύροντας την Πεντέλη από τον σύνδεσμο του Πεντελικού, και επαναφέρω τας τον δήμο !! όταν ήταν έτοιμοι για την εκλογή της αρεσκείας τους (3ψηφοι διαφορα). Τραγικά γεγονότα που όμως επηρέασαν στη δύσκολη στιγμή και τον δήμο μας, που είναι μέλος του συνδέσμου για την προστασία του Πεντελικού).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο