Κρασσά: στάχτη και μπούλμπερη

 

Αποκαρδιωτικές εικόνες


Συνεχίζοντας την "αυτοψία" μας στην περιοχή Κρασσά, τονίζουμε ότι οι εικόνες μετά την καταστροφή είναι απολύτως αποκαρδιωτικές και στενάχωρες.  

Η καταστροφή από την πυρκαγιά είναι ανυπολόγιστη.

Χάθηκε άλλος ένας πολύ σημαντικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη μας.

Και δυστυχώς, αντικρύζοντας τη συνολική εικόνα, σκεφτόμαστε πως ό,τι κάηκε δεν θα αναδασωθεί, παρά τις όποιες διακηρύξεις, αλλά θα οικοδομηθεί αφού η περιοχή ενταχθεί στο σχέδιο πόλης μετά τη μελέτη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Κυριολεκτικά "πιάνεται η ψυχή σου" μπαίνοντας στου Κρασσά. Δεν έχει μείνει όρθιο τίποτα.

Φοβόμαστε πια και για άλλες περιοχές μας, όπως τις δύο ρεματιές μας του Βριλησσού και της Πεντέλης - Βριλησσίων - Χαλανδρίου. Στην τελευταία η φωτιά σταμάτησε από τον ιδιοκτήτη ενός φυτωρίου στην Νέα Πεντέλη που διέθετε γεννήτρια, σωλήνες και συστήματα κι έτσι τη γλυτώσαμε γι' αυτή τη φορά.

Για δε του Βριλησσού βρέθηκε στο συρτάρι ενός υπαλλήλου της Περιφέρειας μια μελέτη - πρόταση που αναζητούνταν από τους Δήμους Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Το ζήτημα δεν είναι κυρίως μόνο η απόδοση ευθυνών, αλλά να προλάβουμε όλοι μαζί με ενότητα και σύμπνοια να πάρουμε μέτρα ώστε στο μέλλον να σώσουμε ό,τι μπορούμε.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουμε την ίδια αγάπη και αγωνία για την προστασία του τόπου μας και από φωτιές και από πλημμύρες.

Ας τολμήσουμε, λοιπόν, τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει άμεση ανάγκη η πόλη μας.

Αν αντέχετε, δείτε μια ακόμα περιήγηση στις αποκαρδιωτικές εικόνες του Κρασσά. 

Επίσης στη σελίδα μας στο fb δείτε και δύο σχετικά βίντεο:

https://www.facebook.com/www.vrilissia.eu/videos/504981318909790

https://www.facebook.com/www.vrilissia.eu/videos/3697932743751777
















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο