Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές


Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Μαχητική ήταν χθες η απάντηση στη φιέστα που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ κυριολεκτικά πάνω στα καμμένα από την πρόσφατη φωτιά στην βορειανατολική Αττική.

▪️Πυρόπληκτοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, άνθρωποι που συνέδραμαν στην μάχη με την καταστροφική φωτιά για να σωθεί ότι σώζεται, εκπρόσωποι της Επιτροπής αγώνα Βαρνάβα μαζικοί φορείς της βόρειας Αθήνας και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο του παλιού δήμου Πεντέλης. Εκεί δηλαδή που πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη - σόου του πρωθυπουργού με συναρμόδια υπουργεία και στελέχη της τοπικής διοίκησης.

▪️«Αποζημίωση 100% των πληγέντων - Αντιπυρικός σχεδιασμός τώρα» έγραφε το πανό των μαζικών φορέων βόρειας Αθήνας ενώ δυνατά ακούστηκαν τα συνθήματα όπως «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «λεφτά για του λαού την προστασία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», πάρτε τώρα μέτρα αντιπυρικά αλλιώς θα φτάσει Ομόνοια η φωτιά».

❗Ντροπή!

Έκδηλη ήταν η οργή και η αγανάκτηση που δεν έλεγε να καταλαγιάσει και τροφοδοτείτο από το πλήθος ΜΑΤ και αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αποκλείσει τον χώρο.

Όπως καταγγέλθηκε μάλιστα στη συγκέντρωση, δεν επιτράπηκε στη σύσκεψη, η είσοδος στους εκλεγμένους της τοπικής κοινότητας Βαρνάβα και του κοινοτάρχη Γιώργου Ηλία, που προφανώς θα χαλούσαν το κυβερνητικό αφήγημα. Παίρνοντας τον λόγο ο Σπύρος Ηλίας εκλεγμένος στο δήμο Μαραθώνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε ότι «μιλάμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με το κράτος επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τον λαό, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά, ότι «μόνο ο λαός σώζει τον λαό». 

✊Οι μαζικοί φορείς απαιτούν:

▪️Την αποζημίωση στο 100% των ζημιών όσων υπέστησαν καταστροφές στις περιουσίες τους.

▪️Τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.

▪️Την απόδοση 100% αποζημίωσης επίσης σε όσους υπέστησαν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

▪️Την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των υποδομών, στο ρεύμα και στο νερό.

▪️Την ολική αποκατάσταση του φυσικού και δασικού πλούτου που καταστράφηκε.

▪️Να κηρυχτούν αναδασωτέες όλες οι δασικές περιοχές που καταστράφηκαν.

▪️Καμία σκέψη για νέες επενδύσεις από τα επιχειρηματικά κοράκια.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Πέτρος Αλέπης και Μάκης Μακρής καθώς και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της περιοχής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο