ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Aποκαλυπτικό έγγραφο!


Δεν είναι "αριθμοί" οι μαθητές μας. Δεν είναι "κόστος" η Εκπαίδευση»


Ζητάνε «καταμέτρηση» του εγκλήματος στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών - Ομολογούν ότι τα κενά στην εκπαίδευση θα μείνουν τεράστια!

▪️Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής απέστειλε σήμερα «τελεσίγραφο» προς όλους τους Διευθυντές/ντριες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης απαιτώντας να της είχε αποσταλεί μέχρι σήμερα στις 13:00 πόσο προσωπικό εξοικονομήθηκε (άτομα και ώρες) από την συγχώνευση των τμημάτων στα σχολεία αρμοδιότητάς τους!

Τη στιγμή που εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τα εκτρώματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία και με την απόφαση να γίνουν οι μαθητές σαρδέλες σε 27ρια τμήματα.

Τη στιγμή που κινητοποιούνται για τα αυτονόητα, δηλώνοντας πως δεν θα δεχθούν το σάρωμα των μορφωτικών αναγκών για τα παιδιά και τις άθλιες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής απαιτεί να «καταμετρηθεί» το έγκλημα!

Ο λόγος είναι προφανής και ξεγυμνώνει τον κυνισμό και τα ψέματα που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα για να παρουσιάσει πως το «σχολείο μπαίνει σε προτεραιότητα». 

Μετράνε πόσοι εκπαιδευτικοί με το έργο τους θα «λείψουν» από τους μαθητές τους, ώστε στη συνέχεια να μην προχωρήσουν στις απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών, γιγαντώνοντας έτσι τα κενά, συνθλίβοντας τις μορφωτικές ανάγκες!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην εκπαιδευτική κοινότητα της Χώρας, η οποία μαζικά διατρανώνει την αντίθεσή της ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων και στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αναφορικά με την πόλη μας, θα συνεχίσουμε την πάλη ενάντια σε όλο το φάσμα των προβλημάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Όχι ως μαυρογυαλούροι, αλλά ως πρωτοπόροι στον αγώνα για τη διεκδίκηση ενός σχολείου που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, ενός σχολείου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο