Β. Αρχιμανδρίτης: άφευκτη ανάγκη να προβάλλουμε την ελπίδα του αγώνα


Της ολόπλευρης μόρφωσης, της προκοπής, μιας πιο δίκαιης κοινωνίας - βίντεο



"Καλή και εποικοδομητική χρονιά σε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Να ευοδωθούν οι ατομικοί και συλλογικοί στόχοι καθενός και καθεμιάς, με αγώνα, γνώση, τόλμη και αντοχή.

Οι γονείς να οπλιστούν με δύναμη, καλούμενοι να στηρίξουν τα παιδιά τους, να τους μεταφέρουν την χαρά και την αγάπη τους, βιώνοντας όλο και πιο έντονα τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν κάθε οικογένεια.

Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθύνσεις των σχολείων, οι οποίοι δίνουν τιτάνιο αγώνα να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση στα παιδιά μας, αλλά σε αυτή τους την προσπάθεια η πολιτεία τους έχει αφήσει αβοήθητους.

Οι μαθητές που κυνηγούν τη γνώση, παλεύουν για το μέλλον τους, κάνοντας μάθημα συχνά σε σχολικά συγκροτήματα πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες, σε τάξεις στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, σε ένα ψυχοφθόρο και πανάκριβο σχολείο, με τις εξετάσεις, την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τα κενά και τις ελλείψεις.

Ένα σχολείο άλλωστε μικρογραφία του κόσμου που ζούμε, όπου οι πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αντιμετωπίζονται ως κόστος.

Αυτό το σχολείο δεν αλλάζει με το αν είναι το κινητό στην τσάντα ή στην τσέπη, αλλά με τη διαμόρφωση της νεανικής συνείδησης στο πλαίσιο του σεβασμού, της αλληλεγγύης, στο να δίνει  ο μαθητής το χέρι σε όποιον/α έχει ανάγκη.

Αποτελεί άφευκτη ανάγκη να προβάλλουμε την ελπίδα του αγώνα, της ολόπλευρης μόρφωσης, της προκοπής, μιας πιο δίκαιης κοινωνίας.

Από την πλευρά μας, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, θα συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, προβάλλοντας τις μικρές και μεγαλύτερες ανάγκες, τις αγωνίες και τις διεκδίκησες της.

Καλή σχολική χρονιά"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο