Oμιλία για τη διαχείριση συναισθημάτων


Tην Τετάρτη 18/9/2024 στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ)


Ομιλία με θέμα: «διαχείριση συναισθημάτων σε δύσκολους καιρούς» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Βριλησσίων στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) την Τετάρτη 18/09/2024 και ώρα 19:00.

Ομιλήτρια θα είναι η κα Άννα Ντοϊλιάνη πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η οποία ειδικεύεται σε θέματα αυτογνωσίας. 

Ζώντας σε καιρούς που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν απροσδόκητα και με ρυθμούς γρήγορους, με την κλιματική κρίση και τις αυξανόμενες φυσικές καταστροφές, με τη βία και τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα να έχουν γίνει η καθημερινότητα, είναι εύλογο το ερώτημα: «μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι; τι θα μπορούσε να είναι αυτό;» Η απάντηση είναι ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Αν και συχνά δεν μπορούμε να ελέγχουμε τις εξωτερικές καταστάσεις, μπορούμε ωστόσο, αλλάζοντας προοπτική στη ζωή, να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα της ανασφάλειας, του φόβου, του θυμού, της λύπης, του πόνου... και η λίστα είναι μεγάλη... ανεξαρτήτως των εξωτερικών καταστάσεων.   

Η Άννα Ντοϊλιάνη μας προτείνει μια άλλη ματιά για τη ζωή που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε την πραγματική αιτία, δηλαδή τον σπόρο όλων των προβλημάτων.    Με την ακριβή διάγνωση του προβλήματος και ξεκάθαρο στόχο και μέθοδο θα μπορέσουμε να εστιάσουμε στη λύση και όχι στο πρόβλημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο