ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ



ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν.5056/23 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: "ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"


Στη συνεδρίαση 2/10/24 του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων, η παράταξη μας, “Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης” , κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στη κατάργηση των σχολικών επιτροπών των Δήμων.


Σκοπός είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στη πόλη μας.




Παρά το ό,τι οι περισσότεροι σύμβουλοι, ακόμα και από την ομάδα της πλειοψηφίας, αναγνώρισαν το πρόβλημα τελικά οι μόνοι που το στήριξαν είναι όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί, οι οποίοι έκαναν χρήσιμες και ουσιαστικές προσθήκες στο κείμενο.




Το ψήφισμα αυτό είχε σαν σκοπό να προστεθεί στα ψηφίσματα και άλλων Δήμων προς την κυβέρνηση για να προλάβουν τις δυσλειτουργίες που φέρνει η κατάργηση των σχολικών επιτροπών και τη μετάβαση των αρμοδιοτήτων τους στο κεντρικό Δήμο.




Την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου μας (Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης, Λαϊκή Συσπείρωση, Δράση, Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας) αναγνώρισε το πρόβλημα και συμφώνησε σε ένα κοινό ψήφισμα, (με 8 ψήφους έναντι 13), η Διοίκηση προχώρησε τελευταία στιγμή στη δημιουργία και ψήφιση με πλειοψηφία ενός αλλού ψηφίσματος , με γενικές παρατηρήσεις για την παιδεία, μη διαθέτοντας τη τόλμη να αναγνωρίσει ένα πρόβλημα που αναγνωρίζει και όλη η σχολική εκπαιδευτική κοινότητα και που μεγαλώνει μήνα -μήνα, προκειμένου να μην έρθει σε αντίθεση με τις αποφάσεις του υπουργείου.




Η παράταξη μας με συνεχή παρουσία στη πόλη, αφουγκράζεται κάθε πρόβλημα που δημιουργείται σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας και με καθαρές προτάσεις, διεκδικεί λύσεις σε όλα τα επίπεδα, τοπικά και εθνικά ( Δήμος, ΚΕΔΕ, υπουργεία) για το καλό όλων μας.






Βριλήσσια 3/10/2024



ΣΗΜΕΊΩΣΗ : το παρόν ψήφισμα μας,  αποτελεί προσθήκη-τροποποίηση στο ψήφισμα που καταθέσαμε ως Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης, από την "Λαϊκή Συσπείρωση" και την "Δράση" και είχε ψηφίστηκε και από την  παράταξη  "Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας". 



     Β. Αρσένη-Λάμπρου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο