Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ

 

Δήλωση του Βασίλη Αρχιμανδρίτη 


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ:

https://www.facebook.com/100087508137859/videos/918233040172636


"Δεν έχει χαρτί, σαπούνι και σακούλες στη τουαλέτα και τα έβαλα εγώ από την τσέπη μου...Θα γίνει της κακομοίρας σας το λέω".

Η παραπάνω, τίμια και τολμηρή δημόσια δήλωση διευθύντριας δημοτικού σχολείου στα Βριλήσσια αποτυπώνει περίτρανα την κατάσταση της δημόσιας Παιδείας και στο δήμο Βριλησσίων.

Η Παιδεία ούτε είναι εμπόριο, ούτε μπορεί να αντιμετωπίζεται με όρους κόστους - οφέλους!

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων με κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων

(https://enosigoneon-vrilissia.blogspot.com/.../blog-post...)

▪️Ακούσαμε με μεγάλο προβληματισμό τις παρατηρήσεις της Ένωσης Γονέων, για πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία σχετίζονται με τις κυβερνητικές αποφάσεις για ελλειπή χρηματοδότηση των σχολείων, αλλά για πακτωλό χρημάτων σε εργολάβους και στα "green deals", μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς τους αναγκαίους πόρους, την κατεύθυνση προς το «αυτόνομο» και «βιώσιμο» σχολείο, στο οποίο οι Διευθυντές/ριες, αντί να εστιάζουν στον παιδαγωγικό τους ρόλο, μετατρέπονται σε manager άντλησης εσόδων και χορηγών για την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναγκών τους.

▪️Από την πλευρά μας καταστήσαμε σαφές, ότι το σχολείο που έχουν φτιάξει παλιές και νέες κυβερνήσεις, το ίδιο σχολείο που στηρίζουν και οι διοικήσεις τον Δήμων (τοπική διοίκηση), με τους απανωτούς νόμους και τις αλλαγές που ο ένας μετά τον άλλο ψήφισαν και εφάρμοσαν, είναι ένα σχολείο φτηνό για το κράτος και ακριβό για τις οικογένειες των μαθητών.

Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που έχουμε, τόσο εντός, όσο - ιδίως -εκτός δημοτικού συμβουλίου, με τους συλλογικούς αγώνες των οργανωμένων φορέων και συλλόγων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, θα παλέψουμε για την ολόπλευρη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει, για σχολεία και Εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων θα θέσει σε δημόσιο διάλογο όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εκπαιδευτική κοινότητα στα Βριλήσσια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο