Κίνημα του λαού ΞΑΝΑ


Απαιτούνται σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές στη στρατηγική του


Η επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έλαβε χώρα με υποδειγματική δημοκρατική διαδικασία, αποτελεί αναμφισβήτητα γεγονός μείζονος σημασίας.

Διότι, όπως φαίνεται στην παρούσα φάση, δρομολογεί την διεκδίκηση από το ΠΑΣΟΚ της διακυβέρνησης του τόπου και από τον πρόεδρό του του αξιώματος του πρωθυπουργού, στις επόμενες εθνικές εκλογές. 

Το ζήτημα της αμφισβήτησης της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ που άνοιξε το ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών, έκλεισε χθες με την άψογη και δημοκρατική επανεκλογή του προέδρου του.

Ουδείς μπορεί, πλέον, να αμφισβητεί την ηγεσία, που έχει νωπή τη λαϊκή εντολή των μελών και φίλων του κινήματος, αντίθετα χρέος όλων είναι η αμέριστη στήριξή της στις μάχες που έπονται.

Αυτονόητο επίσης είναι ότι όλα τα μέλη, από το πιο πρωτοκλασάτο έως και το τελευταίο, δικαιούται να ασκεί κάθε εποικοδομητική κριτική στη βάση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων με κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την διακυβέρνηση και της παραγωγή έργου προς όφελος της χώρας.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, προϋποθέτει σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές, στη μέχρι σήμερα λειτουργία και αντιπολιτευτική παρουσία του κόμματος.

Χωρίς αποκλεισμούς και με τη συμβολή όλων, με στρατηγική, σχέδιο και πρόγραμμα, αξιόπιστο και προοδευτικό αλλά και με ξεκάθαρες θέσεις. 

Με σοβαρότητα, θεσμική τοποθέτηση, με σαφή πολιτική υπέρ των πολλών και απέναντι από τα μεγάλα συμφέροντα δηλαδή με μοναδική απεύθυνση τους μη προνομιούχους Έλληνες. Δίπλα στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου αλλά με συγκεκριμένες επεξεργασμένες σύγχρονες και τεκμηριωμένες πολιτικές προτάσεις, μακριά από λαϊκισμούς, αλλά οπωσδήποτε με "γωνίες" και δίχως θολά σημεία.

Κυρίως όμως είναι αδήρριτη η ανάγκη το κόμμα να ξαναγίνει Κίνημα, βαθιά πατριωτικό, μακριά από "γκρίζες εθνικές ζώνες", που να επεξεργαστεί ένα μακρόπνοο σχέδιο ώστε ούτε "ένα πετραδάκι" από την πατρίδα να μην χρειαστεί να κινδυνεύσει.  

Εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση, λαϊκή κυριαρχία. Στόχοι και τώρα επίκαιροι.

Κίνημα του λαού ΞΑΝΑ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο