Όλα τα θέματα των σχολείων επί τάπητος!


Συνάντηση Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων και ΔΡΑΣΗΣ



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Γκιουρτζίδη (πρόεδρο), Μπαγατέλα Λάμπρο (ταμία), Τζιώκα Δημήτρη (μέλος) και μελών της ΔΡΑΣΗΣ, (Γιάννη Τσούτσια, Μαρίνα Παπαχριστοδουλου, Θανάση Σπηλιωτη, Νίκο Αντωνίου, Χριστίνα Κολοβού, Λεωνίδα Ιωαννιδη, Λάμπη Λαζάνη και Ηλία Κουλούζη), στα γραφεία της Κίνησης. Από την πλευρά της, η διοίκηση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου Γονέων και Κηδεμόνων ενημέρωσε την ΔΡΑΣΗ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και ζήτησε την υποστήριξή της στην προσπάθεια για την επίλυσή τους.


Στο διάλογο που αναπτύχθηκε, θίχτηκαν ειδικότερα από την Ένωση τα εξής θέματα:


- Κατασκευή του Γ΄ Λυκείου. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης εξέφρασαν την αντίθεση τους προς τις πληροφορίες που θέλουν την κατασκευή της απολύτως αναγκαίας αυτής σχολικής μονάδας να αναβάλλεται επ’ αόριστον ή ακόμα και να ματαιώνεται, με το αιτιολογικό ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας δημιουργεί τετελεσμένο μείωσης του αριθμού των μαθητών που θα το χρησιμοποιήσουν. Οι ανησυχίες της Ένωσης σε αυτό το θέμα αφορούν και την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά το δεσμευμένο για αυτό το σκοπό οικόπεδο, το οποίο κινδυνεύει να χαθεί αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες -που ήδη χρονοτριβούν επικίνδυνα- μέχρι το 2026.


- Κατασκευή πεζογέφυρας, η οποία σύμφωνα με την προϋπάρχουσα μελέτη τοποθετείται στο ύψος της οδού Αγιάσου, ώστε οι μαθητές να διασχίζουν με ασφάλεια τη Λεωφόρο Αναπαύσεως στη διαδρομή τους από και προς το Γ΄ Γυμνάσιο. Ειδικότερα εκφράστηκε η αντίθεση της Ένωσης προς την πρόταση της δημοτικής αρχής να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα στην περιοχή της Ναυτικής Βάσης στα όρια του οικοπέδου που ανήκει στο δήμο Βριλησσίων και βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αναπαύσεως, Πεντέλης και Βορείου Ηπείρου.


- Καλύτερο καταμερισμό μαθητών στα σχολεία της περιοχής.


- Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του αντισεισμικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία και το σπουδαιότερο πραγματοποίηση δευτεροβάθμιου ελέγχου σε σχολεία που στεγάζονται σε κτίρια μεγάλης ηλικίας.


- Καλύτερος έλεγχος στα κυλικεία των σχολείων σχετικά με των ποιότητα και το κόστος των προϊόντων που διακινούνται.


- Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών και οι τεράστιες δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί για την έγκαιρη και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες ικανοποίηση των άμεσων αναγκών των σχολείων. Ο κίνδυνος να υποχρεωθούν οι γονείς να μέσω των συλλόγων γονέων να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες που κανονικά πρέπει να καλύπτονται από κρατικά ή δημοτικά κονδύλια, γίνεται ακόμα πιο ορατός από τις δηλώσεις παραγόντων της δημοτικής αρχής που καλούν τις διευθύνσεις των σχολείων και τους συλλόγους να αναζητήσουν χορηγούς.


- Πλήρης ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για το ενδεχόμενο κατασκευής προκατασκευασμένων αιθουσών για να καλυφθούν οι ανάγκες του Α’ και του Β’ Γυμνασίου.


-Τέλος οι εκπρόσωποι της Ένωσης διατύπωσαν την επιθυμία τους για πιο ολοκληρωμένη επικοινωνία με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολικών μονάδων


Από την πλευρά μας, ευχαριστήσαμε το προεδρείο της Ένωσης για την εκτενή ενημέρωση και δεσμευτήκαμε να μεταφέρουμε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους στο δημοτικό συμβούλιο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενημέρωση των δημοτών για τα ζητήματα των σχολείων του Δήμου.



Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο