“Άραξος” η γαλακτοκομία αλλιώς…

 

Παρουσίαση του νέου καταστήματος στην πόλη μας


Πηγαίνοντας 37 χρόνια πίσω, το 1987, ο Ανδρέας Πετρόπουλος, ιδρύει μία πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος το φρέσκο γάλα παραγωγής του, δημιούργησε μια μικρή οικοτεχνία επεξεργασίας γάλακτος, παράγοντας παραδοσιακά γιαούρτια και τυροκομικά υψηλής ποιότητας. 




Φτάνοντας στο κοντινό παρελθόν, το 2011, ο Νίκος Πετρόπουλος, δεύτερη πλέον γενιά, με τις γνώσεις που έχει αποκομίσει ως τελειόφοιτος της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων, φτιάχνει μία νέα μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, αποτελώντας τη φυσική συνέχεια του τυροκομείου της Αχαϊας.




Μόλις πέρυσι, τον Απρίλιο του 2023, ανοίγει το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στην καρδιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια, δίνοντας έμφαση στα υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και στο παγωτό, κατηγορίας gelato. 

Ολόκληρη η φιλοσοφία του Άραξου ξεκινάει από το φρέσκο ελληνικό γάλα ημέρας, που συλλέγεται καθημερινά από μικρούς, τοπικούς παραγωγούς. Συνδιάζοντάς το με άριστης ποιότητας υλικά, όπως η αυθεντική μαστίχα Χίου και η γνήσια βελγική σοκολάτα, γίνεται ένα “πάντρεμα” της παράδοσης με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής.




Ένας ακόμη “Άραξος”, ανοίγει στα Βριλήσσια φέτος τον Ιούνιο, με τον ιδιοκτήτη να αναφέρει ότι: 

“Πολλοί πελάτες μας που εργάζονται στο κέντρο έκαναν “αίτημα” να μεταφέρουμε τα προϊόντα μας στην γειτονιά τους. Μετά από έρευνα θεωρήσαμε ότι τα Βριλήσσια είναι το ιδανικό σημείο”. 




Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην Λεωφ. Πεντέλης 96 & Π. Μπακογιάννη 1, με την είσοδό του να βρίσκεται επί της Μπακογιάννη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο