Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

H ημερίδα του ΟΚΠΑ Δ. Βριλησσίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα ΑΜΕΑ.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Τοπική αυτοδιοίκηση & ΑΜΕΑ – Είμαστε εδώ;», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα».
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος Πεντέλης Στεργίου-Καψάλης Δημήτριος, ο προϊστάμενος ιερέας του Ναού Αναλήψεως στα Βριλήσσια Πατέρας Αγησίλαος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Μουζάκης, o Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Μαυραγάνης, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων-Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-Ν.Υ.) Ό. Εμμανουηλίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «Ο τρόπος με τον οποίο μεριμνούμε για τις ευάλωτες ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρίες, είναι βασικό κριτήριο της αποτελεσματικότητάς μας» και πρόσθεσε ότι «ουσιαστική μέριμνα σημαίνει να διαμορφώνουμε συνθήκες ισότιμης συμμετοχής αυτών των ατόμων στην κοινωνία μας, στην καθημερινότητα, στη λήψη των αποφάσεων». Έστειλε, δε, το μήνυμα ότι «Είμαστε εδώ! Και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το στόχο για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με ευκαιρίες για όλους».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Αρσένη τόνισε πως στον Δήμο Βριλησσίων «προσεγγίζουμε τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες πρακτικά και ουσιαστικά, αγγίζοντας τις πραγματικές ανάγκες τους και προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: