Επιστολή δημότη προς τον Δήμαρχο

Για το πεζοδρόμιο της Αθανασίου Διάκου στα Άνω Βριλήσσια

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Με το παρόν θα ήθελα να σας θέσω το ζήτημα του πεζοδρομίου της οδού Αθανασίου Διάκου στο Ο.Τ. 27-28 στην περιοχή των Άνω Βριλησσίων.

Tο πεζοδρόμιο αυτό εξυπηρετεί την είσοδο τριών σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα του Β’ παιδικού σταθμού Βριλησσίων (προσωρινά εκτός λειτουργίας) του 2ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων και δευτερεύουσας εισόδου του 2ου Δημοτικού Βριλησσίων, καθώς και την είσοδο ΑμεΑ του ΚΕΠ Βριλησσίων (παραρτήματος). Επισυνάπτω σχετικά και πρόχειρο συνοδευτικό διάγραμμα με φωτογραφική τεκμηρίωση.

Σε καθημερινή βάση μεγάλος αριθμός μαθητών και των συνοδών τους, ταλαιπωρούνται, λόγω της ακαταλληλότητας του πεζοδρομίου, καθώς αναγκάζονται να κατέρχονται του πεζοδρομίου και να χρησιμοποιούν το δρόμο, σε συνθήκες έντονου κυκλοφοριακού φόρτου. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλά σημεία το πεζοδρόμιο δεν είναι προσβάσιμο λόγω του μικρού πλάτους του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μικρό πλάτος του καταλαμβάνεται από δέντρα (βλ. σχ. Φ1, Φ3, Φ5, Φ8, Φ9), στύλους δικτύων κοινής ωφέλειας (βλ. σχ. Φ4), κάδους απορριμμάτων (βλ. σχ. Φ6, Φ7) καθώς και διάφορες άλλες τεχνικές κατασκευές (βλ. σχ. Φ7), με συνέπεια να μην μπορεί, επί της ουσίας, να χρησιμοποιηθεί.

Η κλίση δρόμου και πεζοδρομίου καθώς και το ύψος του ρείθρου στη συμβολή με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα για τους πεζούς (βλ. σχ. Φ1) και υπάρχουν σημεία με κατεστραμμένες πλάκες.

Για την είσοδο-έξοδό τους από και προς το ΚΕΠ τα ΑμεΑ αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν το δρόμο (βλ. σχ. Φ3) καθώς και από τις δύο πλευρές το πεζοδρόμιο δεν είναι προσβάσιμο.

Γενικά, περαν του συγκεκριμένου σημείου, στο οποίο βρίσκονται σχολικές μονάδες, αλλά και το παράρτημα του ΚΕΠ Βριλησσίων, θα ήθελα να επισημάνω ότι το σύνολο των πεζοδρομίων στην περιοχή των Άνω Βριλησσίων (με μοναδική εξαίρεση την πρόσφατη διαμόρφωση σε τμήμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου) δεν είναι κατάλληλα για χρήση από τους πεζούς και χρησιμεύουν μόνο ως παρτέρια.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ντάλας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:

https://www.drasivrilissia.gr/Articles/Article/4045

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο