Αποχαιρετισμός στον Απόστολο Παναγιώτου.

Από τον Τάσο Χρηστάκη.

Αγαπητέ συνάδελφε και κυρίως αγαπητέ φίλε, Αποστόλη!

Στην μακρόχρονη σχέση μας ομολογουμένως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι θα στέκομαι με σεμνότητα μπροστά από τη σορό σου, για να σου εκφωνήσω επικήδειο λόγο. Δεν θέλω να το πιστέψω και να το δεχθώ. Και όμως, ο καθορισμός της μοίρας μας και κυρίως φυσικά ο θάνατος είναι πάνω από την ανθρώπινη δύναμη και έξω από την ανθρώπινη επιθυμία.

Θα αποφύγω τετριμμένα λόγια και φράσεις κλισέ, με τα οποία ποτέ δεν είχες καλή σχέση και με απλότητα και σεβασμό θα πω δυο λόγια ξεχωριστά για το σεμνό σου πρόσωπο.

Φιλομαθής, άριστος Μαθηματικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθήνα και τη Γερμανία υπηρέτησες επί 35 έτη τη δημόσια Εκπαίδευση. 6 χρόνια ως υποδιευθυντής και 11 ως Διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο και στο 2ο λύκειο  Βριλησσίων όπου και γνωριστήκαμε. Ήμουνα πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων οπότε συνεργαστήκαμε στενά και πολύ εποικοδομητικά και αναπτύχθηκε μια ειλικρινής και στέρεη φιλία. Στη συνέχεια το 2002 με τίμησες με την συμμετοχή σου στο δημοτικό ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στο οποίο ήμουν επικεφαλής. Και βέβαια η αξία σου αναγνωρίστηκε από την κοινωνία των Βριλησσίων αφού άναδείχθηκες 1ος σε σταυρούς. Το ενδιαφέρον σου για τα κοινά υπήρξε για σένα υψηλής προτεραιότητας, αφού διετέλεσες πρόεδρος του Συλλόγου των καθηγητών Βάδης Βυρτεμβέργης και για 2 διετίες πρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Θραψιμιωτών, του αγαπημένου σου χωριού της Καρδίτσας.

Διερευνητικός, δημοκρατικός, ανιδιοτελής, φιλικός χαρακτήρας, εξαίρετος οικογενειάρχης,ήσυχο πνεύμα. Ποτέ δεν ύψωσες τον τόνο της φωνής σου, ποτέ δεν προέβηκες σε χαρακτηρισμούς, ποτέ δεν έθιξες κανένα με οποιονδήποτε τρόπο. Είχα την τύχη κοντά σου, να απολαύσω και να εκμεταλλευτώ  με τη θετική έννοια,τον πράο σου χαρακτήρα, τον παραγωγικό τρόπο σκέψης και τη μεθοδικότητά σου και να γίνω καλύτερος άνθρωπος!

Πάντα είχες ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπό σου, δεν σε άγγιξε η διαφθορά, η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος, ο πλουτισμός, η επιδειξιμανία, και η ματαιοδοξία. Φρόντισες υποδειγματικά την σύζυγό σου, την καλή ανατροφή και τις σπουδές των κοριτσιών σου, το μεγάλωμα των εγγονιών σου.

Η απώλεια σου δυσβάστακτη αγαπητέ μου Αποστόλη για την αγαπημένη σου σύζυγο Μόνικα, τις λατρεμένες θυγατέρες σου Νίκη και Χριστίνα, τα 4 εγγονια σου, του γαμπρούς σου, Γιάννη και Μανώλη, για όλους εμάς… Έφυγες πρόωρα και ξαφνικά!

Θα στερηθούμε αγαπητέ μου Αποστόλη έντονα την παρουσία σου,την φιλία σου,την πραότητά σου!!

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο