ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ.

Της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΛΑΧΟΥ, υποψήφιας Δημοτικής  Συμβούλου Βριλησσίων με τον Συνδυασμό "Συνεργασία - Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια" του Γιάννη Πισιμίση.


Η καλύτερη ποιότητας ζωής στην πόλη μας και η βελτίωση της κίνησης και της ασφάλειας στο οδικό μας δίκτυο αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για τους συμπολίτες μας.  Αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανάπτυξη όλων των τρόπων μετακίνησης των συμπολιτών μας, που θα είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, σύγχρονοι και με ασφάλεια.     

Με τη συνεργασία με τους όμορους Δήμους και με την συμμετοχή της τοπικής μας κοινωνίας, μπορεί να συνταχθεί Σχέδιο εφαρμογής Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) για τα Βριλήσσια  και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. 

Τα αποτελέσματά του θα είναι θετικά για την πόλη μας, αφού θα περιορίσει το αυτοκίνητο ενισχύοντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Σταθερής Τροχιάς, τη Δημοτική Συγκοινωνία, το περπάτημα, το ποδήλατο και την ηλεκτροκίνηση, δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς, τους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες και τα παιδιά.  Η πρόβλεψη για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η κατασκευή πεζοδρόμων, η επέκταση των ποδηλατοδρόμων και η ολοκληρωμένη δημιουργία δικτύου, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, θα αποσυμφορήσει οδούς με κυκλοφοριακά προβλήματα, εξασφαλίζοντας νέους χώρους στάθμευσης ενώ θα περιορίσει ρύπους και ηχορύπανση.

 

Στο πλαίσιο αυτό και με τη χρήση ‘έξυπνων τεχνολογιών’,  μία από τις άμεσες προτεραιότητές πρέπει να είναι  η επαναλειτουργία της Δημοτικής μας συγκοινωνίας με ηλεκτρικά minibus, πυκνά δρομολόγια  και σύνδεση με το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και τον Προαστιακό. 


Επίσης ένα έργο πολυσυζητημένο που όμως πρέπει να υλοποιηθεί γιατί θα εξασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση των  συμπολιτών μας από και προς τα Άνω Βριλήσσια, είναι η κατασκευή πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Αναπαύσεως.


Το πάρκο της Ρεματιάς, η πράσινη ανάσα ζωής της πόλης μας, πρέπει να συντηρείται και να ενισχυθεί ο οδοφωτισμός του και ο πράσινος χαρακτήρας του. Η δημιουργία περιπατητικού μονοπατιού κάτω από την οδό Σισμανογλείου, στην οριογραμμή του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου,  όπως επίσης η ανάπλαση της παραρεματίου ζώνης του «Βριλησσού», πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες.


Λόγω των σημαντικών αναγκών της πόλης μας για ελεύθερους χώρους, ο πράσινος χαρακτήρας της μπορεί να ενισχυθεί με την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και την αξιοποίηση των είκοσι και πλέον στρεμμάτων της περιοχής «Κρασσά», για την ανάπτυξη αλσών και χώρων αναψυχής. Στο πλαίσιο αυτής της αναγκαιότητας πρέπει να γίνει προσπάθεια να επιλυθούν κοινωνικά προβλήματα που προέκυψαν από συμπολίτες μας που καλύπτουν τις στεγαστικές τους ανάγκες σε τμήματα των δημοτικών αυτών εκτάσεων.  


Η Ποιότητα Ζωής για τους συμπολίτες μας θα αναβαθμιστεί επίσης με την ενίσχυση των αθλητικών χώρων και την υλοποίηση έργων που μέχρι σήμερα έχουν δυστυχώς μείνει στα χαρτιά, όπως η κατασκευή του 2ου κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου, η κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου και θερινού κινηματογράφου.

Το μέλλον της Πόλης μας και της Ζωής μας, εξαρτάται από τη συνέπεια, το ζήλο και την αφοσίωσή μας στην επίλυση ζητημάτων που Μας αφορούν. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο