Πρασίνισε ο ποδηλατόδρομος της Αγίου Αντωνίου


Δεκάδες εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, σε μια δράση δενδροφύτευσης

Το νεοσύστατο Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος  και η We4All ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια δράση δενδροφύτευσης στον ποδηλατόδρομο της Αγίου Αντωνίου.

 


Δεκάδες εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, με χαμόγελο, μπόλικη θετική ενέργεια και τις τσάπες ανά χείρας φύτεψαν συνολικά 63 δενδρύλλια στα παρτέρια, ομορφαίνοντας έτσι έναν κεντρικό δρόμο της πόλης μας.

 

Στην δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, ο οποίος φύτεψε κυπαρίσσια μαζί με λιλιπούτειους εθελοντές που είχαν την ευκαιρία να μάθουν τον σωστό τρόπο φύτευσης ενός δέντρου.

 


Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πρασίνου άνοιξαν τους λάκκους και φρόντισαν για την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος προκειμένου να συντηρηθούν και να αναπτυχθούν τα νέα δέντρα.

 

Από την αρχή της φετινής χρονιάς στα Βριλήσσια έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 510 νέες φυτεύσεις, ενώ ο μεγάλος όγκος των νέων φυτεύσεων θα ξεκινήσει από το προσεχές Φθινόπωρο μέχρι την επόμενη Άνοιξη.

 


Στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης αναφέρει: «Είναι υποχρέωση μας να δράσουμε άμεσα για να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν βιώσιμο πλανήτη. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη πολιτισμού για μια κοινωνία και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια αφετηρία για δράση. Ως Δήμος φροντίζουμε καθημερινά για την προστασία και την ενίσχυση του αστικού και περιαστικού μας Πρασίνου, την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων μας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά μας, την στήριξη και προώθηση του εθελοντισμού. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους συμπολίτες μας. Συλλογικά και ατομικά φροντίζουμε το περιβάλλον στο σπίτι μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας, τη χώρα μας και τελικά στον πλανήτη μας». 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο