ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Κ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σε πανηγυρικό κλίμα χθες βράδυ στην πλατεία Αναλήψεως
 

Σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες, 01.06, στην πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κ.Ο. Βριλησσίων του ΚΚΕ.



Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιώργος Κεντρωτής , υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


Αναφέρθηκε στην πολιτική της Ε.Ε. η οποία γεννά δεινά για τους λαούς , όπως η πολιτική απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων που έφερε το έγκλημα των Τεμπών. «Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και το κριτήριο του κέρδους είναι αυτά που φταίνε για το ότι μόνο το 7% των τρένων πανευρωπαϊκά που διαθέτουν συστήματα ασφαλείας» σημείωσε χαρακτηριστικά.




«Η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας με πρόσχημα το συνάλλαγμα που φεύγει από τα ταμεία της χώρας δεν πρέπει να πείθει κανέναν , μιας και η πώληση των πτυχίων θα ωφελήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ τα ΑΕΙ θα διοικούνται και θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, θα υποβιβάζονται, και θα κλείνουν.Τόνισε ότι η γνώση πρέπει να είναι ελεύθερο αγαθό, η έρευνα υποδομή και η επιστήμη εποικοδόμημα και ότι αυτά πρέπει να γίνουν για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.




Καταδίκασε την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τόνισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι «άγρυπνος φρουρός των λαϊκών συμφερόντων και ο λαός είμαστε όλοι εμείς».

Αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας που ταλανίζουν το λαό, στα εργασιακά προβλήματα και στα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού αφού , αντιπλημμυρικά, αντιπυρική προστασία ,μπαίνουν όλα στη ζυγαριά του κόστους οφέλους της πολιτικής της Ε.Ε. απο την οποία ζημιωμένος είναι μόνο ο λαός.




Τέλος κάλεσε στις 9 Ιούνη να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ "γιατί πιστεύει στο ότι υπάρχει «o άλλος» δρόμος της ανάπτυξης: αυτός που ξεκινάει από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, τις οποίες και προτάσσει, και όχι τα κέρδη των ολίγων -και γι' αυτό αγωνίζεται ανυποχώρητα σε όλα τα μέτωπα. Είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ως ύπατο κριτήριο της δράσης του τις ζωές των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου και όχι την αύξηση των γιγαντιαίων κερδών της οικονομικής ολιγαρχίας.


Στις εκλογές ψηφίζουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ και το καθιστούμε και με την ψήφο μας ισχυρό. Προχωράμε μαζί με το ΚΚΕ, και μάλιστα πιο δυνατό, για να γίνει πραγματικότητα η πανευρωπαϊκή αντεπίθεση για την απελευθέρωση των λαών.


Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Σπάμε τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία και τον σοσιαλισμό. Και το κάνουμε κατά την πάλη των λαών για ευημερία στρατευμένοι στις τάξεις του ΚΚΕ. Αγωνιζόμαστε μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με τον σύντροφο του λαού."


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Λιονής μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.


Αναφερόμενος στο «Γιατί ΚΚΕ» ο ομιλητής επισήμανε


«Το ΚΚΕ δεν ζητά μια συναισθηματική ψήφο. Δεν ζητά τη ψήφο σας με επικοινωνιακά τερτίπια.  Σας καλεί να σκεφτείτε. Αυτή την εβδομάδα,  και την ημέρα των εκλογών, όταν βρίσκεστε πάνω από τις κάλπες, να σκεφτείτε τι θα αντιμετωπίσετε την επόμενη ημέρα των εκλογών.


Σας καλούμε να αναλογιστείτε τα σχέδια έντασης και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης ΕΕ - κεφαλαίου απέναντι στους νέους, τους εργαζόμενους, συνολικά  τον λαό  της χώρας μας. Σας καλεί να σκεφτείτε τις νέες αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ που το επόμενο διάστημα θα κάνουν τη ζωή μας ακόμα χειρότερη.


Μετά τις 10 Ιούνη, οι πανηγυρισμοί θα έχουν σταματήσει. Όμως, η ακρίβεια και οι μισθοί  που δεν φτάνουν ούτε για το μισό μήνα θα είναι εδώ.


Οι άδικοι φόροι, από το ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ μέχρι την φορολόγηση απ’ το πρώτο ευρώ των αυτοαπασχολούμενων και το φορολογικό χαράτσωμα των μισθωτών θα είναι εδώ και τα ραβασάκια της εφορίας θα περιμένουν αποπληρωμή.


Η εμπορευματοποιημένη παιδεία, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα υπέρογκα δίδακτρα, η ιδιωτική υγεία με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε όλη την Ευρώπη και την  ολοένα ιδιωτικοπούμενη «δημόσια» υγεία θα είναι εδώ απαιτώντας χιλιάδες ευρώ από κάθε λαϊκή οικογένεια.


Οι εκλογές δεν θα αλλάξουν την θλιβερή πραγματικότητα που θέλει πλέον όλους εμάς να μη μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα στα νησιά μας, γιατί τα εισιτήρια είναι απλησίαστα, και οι το τουριστικό κεφάλαιο έχει μετατρέψει την αναψυχή σε είδος πολυτελείας για λίγους.


Η προσπάθεια του κεφαλαίου, με τις πλάτες κυβερνήσεων και της ΕΕ να καταργήσει ακόμα και τα σαββατοκύριακα, η εργασία όλο και περισσότερες Κυριακές, οι λευκές νύχτες, η πλήρης διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και η καταστρατήγηση όποιας παραμένει θα είναι εδώ.


Οι ιμπεριαλιστικοί  ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, με τη χώρα μας να βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη και με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να «διαγκωνίζονται» για το ποιος είναι «βασιλικώτερος» του βασιλέως.


Θα είναι εδώ ο πολεμικός προϋπολογισμός της ΕΕ, το ΝΑΤΟ, που, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες προκλήσεις των «συμμάχων» ΝΑΤΟϊκών κρατών της Τουρκίας, της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας, αποτελεί παράγοντα επιθετικότητας και αποσταθεροποίησης σε βάρος των λαών.


Θα είναι εδώ, ακόμα πιο επιθετική, η πολιτική της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση,  που την ίδια στιγμή μετατρέπει την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα, καταστρέφει βουνά, θάλασσες και βραχονησίδες για να μπουν ολοένα και περισσότερες ΑΠΕ, τόσες πολλές που πλέον για να χωρέσουν τις αναγκάζουν να παράγουν λιγότερο από όσο μπορούν, την πολιτική που πρακτικά εκτοξεύει το κόστος αυτοκίνησης για την εργατική λαϊκή οικογένεια, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε μέσο για λίγους και εκλεκτούς.


Θα έρθουν να προστεθούν τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτού του υπερμνημονίου της ΕΕ, η παραπέρα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και οι περικοπές δαπανών που αφορούν τις ανάγκες του, για να πιάνονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα που αποφάσισε πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο.


Την επόμενη μέρα απ’ τις εκλογές η μετακίνηση του Καζίνο απ’ την Πάρνηθα  και τα σχέδια ανάπλασης του Πεντελικού, με τα  καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη ποιότητα ζωής των κατοίκων πολλαπλασιάζονται. Γι αυτό είναι τελικά «ουτοπικό» να περιμένει κανείς πως κάποιος «μαγικός» συνδυασμός θα αλλάξει την ροή των πραγμάτων και οι αστικές αναπλάσεις θα γίνονται παντού εκτός «απ΄ τη δική του αυλή»


Ο,τι και να σας λένε σήμερα, η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσετε μετά τις εκλογές είναι αυτή.


Και εμείς σαν ΚΚΕ σας καλούμε να αναλογιστείτε. Ποιος μπορεί πραγματικά  να «βάλει» φρένο σε αυτή τη κατάσταση;


Τα κόμματα που υπηρετούν την πολιτική των ομίλων, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση;


Τα κόμματα που πίνουν νερό στην πολιτική ΕΕ, στους πολέμους του ΝΑΤΟ, τα κόμματα που συμφώνησαν και συμφωνούν σε όλα τα ουσιαστικά  όπως φαίνεται απ’ την συμπόρευση τους στο ευρωκοινοβούλιο;


Το ερώτημα είναι ρητορικό και  η απάντηση είναι απλή. Μόνο εσείς μπορείτε να βάλετε φρένο. Μόνο ο ασυμβίβαστος αγωνιζόμενος λαός μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή τη κατάσταση. Και δυνατός λαός σημαίνει δυνατό ΚΚΕ το μόνο κόμμα που με συνέπεια, συνέχεια, αποφασιστικότητα βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται, μπροστάρης του λαού, να οργανώνει το λαό το λαό, πάντα στη μάχη απέναντι στην πολιτική τους, στην πολιτική της ΕΕ απέναντι στην εκμετάλλευσης τη κοινωνική αδικία, απέναντι στους πολέμους


Τώρα, λοιπόν, χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού απέναντι στη πολιτική του κεφαλαίου,  στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, για να ενισχυθεί ο  αγώνας για την ανατροπή τους.»


Αναφερόμενος στα κάλπικα διλήμματα για μια τάχα καλύτερη διαχείριση της ΕΕ ο ομιλητής σημείωσε:


«Να ρίξουμε μαύρου σε όλους αυτούς που προσπαθούν να «ξαναζεστάνουν» τις γνωστές αυταπάτες της δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του  καπιταλισμού, του πιο βάρβαρου συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του.


Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι άδικος, απάνθρωπος, σάπιος. Η πείρα πια δείχνει πως το κέρδος και το κυνήγι του λερώνουν οτιδήποτε ακουμπούν. Η πείρα δείχνει ότι το κέρδος και το κυνήγι του δεν αφήνουν οτιδήποτε ανέγγιχτο.


Χρόνο με το χρόνο, ο καπιταλισμός σαπίζει ολοένα και περισσότερο. Η ανάπτυξη τους είναι η άλλη όψη της δικής μας εξαθλίωσης.


Γι’ αυτό και όποιος υπόσχεται μια καλύτερη διαχείριση αυτού του σάπιου συστήματος δεν είναι δικός μας, σύμμαχος, ούτε καν φίλος. Είναι αντίπαλος.


Γι’ αυτό και , η ΕΕ των μονοπωλίων δεν μπορεί «να γίνει καλύτερη» για τους λαούς, αυτό έχει αποδειχθεί και στην πράξη, κάθε νέα εξέλιξη στην ΕΕ είναι βήμα αντιδραστικοποίησης προς το συμφέρον των μονοπωλιακών ομίλων.»


Κλείνοντας, ο ομιλητής σημείωσε


«Απέναντι στη κοινή, ενιαία πολιτική όλων τους, η  μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς και οι αγώνες μας με μπροστάρη το ΚΚΕ. Η  πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στη πολιτική της ΕΕ, η μόνη πίεση που δέχτηκε, η μόνη ευκαιρία να τους στριμώξουμε  ήταν και είναι ο ασυμβίβαστος, ανυποχώρητος, αγωνιζόμενος λαός.


Το ΚΚΕ δεν σας καλεί απλά να το ψηφίσετε. Σας καλεί να συμπορευτούμε μαζί στο δρόμο του αγώνα. Σας καλεί να κινηθούμε μαζί ορμητικά, μέσα και έξω απ’ τη βουλή και το ευρωκοινοβούλιο, να κινηθούμε μαζί και εκεί που ψηφίζονται οι αποφάσεις και κυρίως εκεί που ανατρέπονται. Να δώσουμε εάν αποφασιστικό μήνυμα αμφισβήτησης της πολιτικής της ΕΕ….


Όλοι στη μάχη την τελευταία εβδομάδα. Για χιλιάδες νέα κόκκινα ψηφοδέλτια στη κάλπη. Για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ»


Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι στην πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων.

Με εκτίμηση,

Ομάδα επικοινωνίας των ΚΟ Βόρειου Τομέα Αθήνας του ΚΚΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο