ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.


 ΤΗΝ "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ "ΜΕ ΦΟΒΟ ΛΑΟΥ"


Του Γ. Παναγόπουλου


Ένα και μοναδικό σχόλιο επιθυμώ να κάνω για όλη αυτή την προεκλογική περίοδο και μπροστά από την κρίσιμη κάλπη της επόμενης Κυριακής.

Είναι σαφές ότι κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός "κρατούν" τους βασικούς πολιτικούς "πυλώνες" που διασφαλίζουν ένα αίσιο εκλογικό - γι' αυτούς - αποτέλεσμα.

Το κράτος των παρακολουθήσεων μέσω των υποκλοπών, ολόκληρο το μιντιακό σύστημα και τους ιδιοκτήτες του και βέβαια έναν παντοδύναμο κυβερνητικό μηχανισμό.

Στην προεκλογική περίοδο οι περισσότεροι βασικοί αυτοί πυλώνες φρόντισαν επιμελώς να "κρύψουν" ο,τιδήποτε δεν συμφέρει την κυβέρνηση, όπως τα Τέμπη, την κακή κατάσταση στο χώρο της Υγείας και των Νοσοκομείων, την απίστευτη ακρίβεια που ληστεύει τα νοικοκυριά και τέλος κάθε άλλη πληγή της λαϊκής οικογένειας που δεν βολεύει τον Πρωθυπουργό.  

Έτσι λοιπόν, όλα γίνονται όπως τα "προγραμματίζει" το "βαθύ κράτος" που συναπαρτίζει η κυβέρνηση και το κόμμα της, τα μίντια και οι επιχειρηματίες τους, καθώς και το ευρύτερο βιομηχανικό και επιχειρηματικό σύστημα της χώρας που θέλουν Μητσοτάκη όπως και να' χει.

Έτσι λοιπόν, όπως μας προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αυτός ο λαός που δοκιμάζεται απίστευτα, την άλλη Κυριακή ετοιμάζεται να δώσει και πάλι παντοδυναμία στην Ν.Δ..

Ωστόσο, ας θυμόμαστε όλοι, ότι από την "επόμενη μέρα", όταν το "μεγάλο κόλπο" θα έχει επικρατήσει και θα έχει πετύχει τους στόχους του, θα ξαναπροσγειωθούμε στην πραγματικότητα, δηλαδή στην κακή καθημερινότητα, στην άθλια υγεία με τα τραγικά νοσοκομεία που όποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει, στην ακρίβεια που θα χειροτερέψει, στα ελληνοτουρκικά με τις γνωστές προκλήσεις που μας ταπεινώνουν, σε ένα κόμμα που με την ψήφο μας θα νιώθει παντοδύναμο καθεστώς κι ένα Πρωθυπουργό που ό,τι και να του λένε θα απαντάει ότι "ο λαός ψήφισε παντοδύναμη Ν.Δ.".

Αυτό θέλουμε; Να μην μπορεί να "τσιμουτήξει" κανείς για τα επόμενα τρία ολόκληρα χρόνια και να μας "χορεύουν" ακόμα κι όταν εμείς θα υποφέρουμε; 

Να μας κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο οι παντοδύναμοι και κυρίαρχοι όπως το κάνουν ένα χρόνο τώρα;

Η απάντησή μας πρέπει να είναι μία: ΟΧΙ. Να βάλουμε τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση "με την πλάτη στον τοίχο".

Να νιώθουν την ανάσα μας σε κάθε τους βήμα. Να μην μπορούν να κουνηθούν χωρίς να φοβούνται τον λαϊκό παράγοντα.

Γιατί έχουμε μπροστά μας τεράστια ζητήματα όπως ασφαλιστικό, ανατιμήσεις, υγεία, παιδεία, μισθούς εργοδότες κι εργαζόμενους και τα εργατικά δικαιώματα, εθνικά θέματα, αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι νέοι μας που ακόμα "φεύγουν" στο εξωτερικό, μεγάλες παθογένειες της κρατικής μηχανής, σοβαρές μεταρρυθμίσεις και πολλά άλλα.

Να μην ξεχάσουμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα, να μην της δώσουμε τη δύναμη που ζητάει, να τους φοβίσουμε, να τους μαρκάρουμε στενά, να κυβερνάνε με φόβο λαού.

Γι' αυτό 'να τους "μικρύνουμε" στην κάλπη πάρα πολύ και τότε είναι σίγουρο ότι και ο λαός θα κυβερνηθεί καλύτερα και η κυβέρνηση θα σκέφτεται κάθε της βήμα δυο και τρεις φορές περισσότερο.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο